Resor

Är det säkert att resa till Tel Aviv, Israel?

Är det säkert att resa till Tel Aviv, Israel? Denna fråga kom lite då och då under veckan som vi besökte Tel Aviv. Om jag ska vara helt ärliga mot er så ställde jag mig själv denna fråga ett antal gånger innan vi faktiskt åkte ner. Vi ringde UD ett flertal gånger för att försäkra oss om att allt var lugnt i landet just då. Vi anmälde oss också på Sweden abroad (https://www.swedenabroad.se/sv/) där vi skulle få all info om något skulle hända i Israel. Vi satte oss på flyget trots att jag var lite orolig. Jag var nervös till samma sekund vi klev av planet på Tel Avivs flygplats. Allt var så lugnt i städerna vi besökt i Israel och jag har aldrig känt mig så säker utomlands. Någonsin. Trygghet är så viktigt för mig när jag reser och det kände jag verkligen här. Jag är så mycket mer orolig i London, paris och Rom för att nämna några exempel.

Varför är människor så rädda för att åka till Tel Aviv då?
Jo jag tror att media ”skrämmer” folk genom att prata om Israel på det sättet och att konflikt skulle vara som en synonym för Israel. Så är det INTE. I några av Europas huvudstäder ser man tungt beväpnade militärer / polis på gatorna, här var det inget sådant. I tel Aviv behövdes det helt enkelt inte. Allt var så lugnt och vi kände oss så otroligt trygga. Även på Pride-festivalen  som brukar vara extra utsatt. Det var ca 300.000 människor som vandrade och vi (som gick paraden) blev inte utsatta för något dumt.
Jag är så glad att vi åkte till Israel och att vi fick vara med om allt fantastiskt vi fick uppleva. Maria vill tillbaka i vinter och jag säger inte nej till det. Tack för denna underbara resa <3

-Denna resa var sponsrad-

Lugnet före stromen hehe Inne på vårt VIP område i pride park En GRYM dj som jag tyvärr inte minns namnet på pride området i stan var övervakat och avspärrat, ville man se paraden blev man kontrollerad av vakter.
Vi doppade halva oss imder denna dag pga extrem hetta Fint samarbete med sprite 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *