BloggflödeSlott / Herrgårdar / Hemsökta hus

Övergivna platser värmland

Där tiden stått stilla… Det är precis såna hus och platser det kryllar av här i Värmland. Det finns massor av övergivna hus, ladugårdar, herrgårdar och mentalsjukhus här i skogarna. Idag har jag, mamma och Livia varit ute och sökt. Den som letar den finner (till slut i alla fall).

Tips till att hitta övergivna hus

Jag har lyckats hitta en hel del övergivna hus under mina år på vägarna. Jag har en del tips på hur man ska bära sig åt för att faktiskt hitta dessa gömda pärlor. Nummer ett är att ha tålamod. Det går kanske inte på första försöket att hitta en pärla. Man måste söka, promenera och inte ge upp. Ställ ned bilen på en lämplig plats intill ett skogsparti. Ge dig ut och promenera. Leta, leta och leta. Tillslut så finner du en häftig plats. Hör dig omkring. Kanske har någon av dina vänner eller familj hittat något spännande på deras promenader.

För mig har det varit svårt. Jag har ännu inte hittat DET hus jag söker efter. Men vi ger inte upp. Vi letar och söker efter den perfekta pärlan. Jag drömmer ju om att hitta ett riktigt ödetorp med öppen dörr där tiden stått stilla. Att kunna besöka ett sådant glömt hus hade varit som att resa tillbaka i tiden på riktigt.
Ni som hängt med mig vet ju att jag en gång hittade ett övergivet slott, med ALLT kvar i. Allt som möbler, porslin och kläder. Det var en upplevelse.

Läs mina andra inlägg om platser jag hittat
Övergivet slott (klick)
Övergivet mentalsjukhus (klick)
Övergiven dansbana (klick)

Nu ska ni få se vad vi hittade idag

Övergivna platser värmlandEtt ödetorp mitt ute i ingenstans. Kikade man in genom fönstren såg man att det varit ett liv där en gång i tiden.Efter promenader bland träden så åkte vi vidare till en annan häftig plats jag sett många gånger förr. Det övergivna mentalsjukhuset i värmland.Övergivna platser värmlandJag ryser bara jag ser det Ett annat övergivet torp som faktiskt var öppet Vackra värmlandEtt helt övergivet bostadsområde. Denna plats har varit öde sedan 80-talet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *