Bloggflöde

Padel

Våren innebär ny energi och nya utmaningar!

Våren är verkligen en favoritsäsong för mig! Solen börjar äntligen komma fram, körsbärsträden börjar blomstra, uteserveringarna fylls med folk och jag får alltid mer energi!

Under denna säsong får jag alltid lust att hitta på saker utomhus och gärna ta mig an nya utmaningar. Någonting som jag verkligen har fastnat för är padel. Väldigt många i min närhet sysslar med det och mitt mål är att även jag ska komma igång med det. Jag har aldrig tidigare testat padel men fått höra hur otroligt roligt det ska vara och att det inte känns som att man tränar.

 Det bästa med padel är att man kan göra det både inomhus men även utomhus, vilket passar perfekt nu när det börjar bli varmare i luften. Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag älskar att träna och att jag gör det regelbundet, men det som känns så himla roligt med just padel är att det är en lagsport och även ger möjlighet att kunna umgås med sina vänner samtidigt som man tränar.

Jag var inne och kollade på Regler padel och det är verkligen inte en svår sport! Man spelar två personer mot varandra och sporten är som en blandning mellan tennis och squash. Detta hittade jag gällande reglerna:

·      Bollen får bara studsa en gång per sida

·      Man får låta bollen studsa i väggen efter att den nuddat marken.

·      Man får slå bollen direkt på volley.

·      Endast en spelare får röra vid bollen innan den slås över.

·      Vid udda antal game så sker sidbyte. Vilotiden mellan varje game är 90 sekunder.

Jag ser verkligen fram emot att testa denna sport, och vem vet, det kanske blir en ny favorit? Är det någon av mina läsare som har spelat padel tidigare och har några bra tips? Ni får gärna skriva till mig i så fall! 

One thought on “Padel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *