Bloggflöde

Folk påstår att jag inte har ett riktigt jobb

Hej bästa ni <3
Idag har jag en dag för mig själv, eller dag och dag. Några timmar i alla fall. Idag är Livia föräldrarledig och kommer spendera dagen med vår son. Vi åt en frukost tillsammans innan jag packade ihop och traskade till ett café. Jag vet att jag kommer ha svårt att koncentrera mig på jobb om jag är hemma och hör honom. Jag kommer vilja hjälpa till, trösta när han gråter och så vidare. Idag ska jag passa på att göra så mycket jag bara hinner och försöka vara så effektiv jag bara kan. Har mycket på listan och det ska bli så kul att få jobba. Det liksom kliar i fingrarna dagtid och hittills har jag bara hinnit snegla på mailen och lockats svara på allt. Men det har inte fungerat med en bebis som vill bara med hela tiden. Han är värd allt och på dagarna med honom finns det ingen tid till jobb alls, vilket är helt okej <3 Jag är ju mammaledig av en anledning som jag älskar.

På tal om mitt jobb har jag det senaste fått utså så mycket kommentarer om att jag inte har något “riktigt” jobb och att mitt jobb inte är seriöst. Det gör mig så ledsen. Bara för att jag inte är anställd, har någon över mig eller har tider att förhålla mig till så skulle jag vara mindre seriös? Jag skulle säga att jag är otroligt smart, driven och modig. Jag tjänar mycket mer än vad medelpersonen i Sverige gör och jag har ingen chef. Jag är min egen chef som sätter mina tider och jag bestämmer precis hur mycket jag vill jobba och när. Jag tror det sticker i folks ögon att det faktiskt är så. Men istället för att kasta ur sig saker som att jag inte har ett “riktigt” jobb som faktiskt sårar mig kan man ju fråga mer om mitt jobb. Om hur det fungerar, vad jag har för strategi, rutiner och så vidare. Det skulle bara göra mig glad. Jag pratar mer än gärna om mitt jobb.

Men jag håller huvudet högt, fortsätter att vara ödmjuk och gör det jag är bra på. Jag vet att jag är driven och väldigt duktig i min bransch och det är jag himla stolt över.

One thought on “Folk påstår att jag inte har ett riktigt jobb

  1. Orkar inte med det här med att vi inte skulle ha ett riktigt jobb för vi bloggar och influerar andra.
    Vem är det som tar sig tiden skriva alla samarbeten, skicka fakturor och svara på mail?

    Det är precis som vilket annat kontorsjobb. Dessutom gör vi SEO för företagshemsidor, jag blir för trött på detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *