Bloggflöde

4 bra tips på hur du får mer plats i köket

Små kök är något som finns i många lägenheter och är kanske mest förknippat med stadsbor, men även i vissa villor och äldre hus kan köken vara små. Visst kan det vara jobbigt att ha ett litet kök, särskilt om man lagar mycket mat hemma. Men misströsta inte, det finns lösningar som gör att du kommer tycka att du har all plats i världen i ditt kök. Här kommer lite tips och idéer till hur du sparar mer plats i just ditt kök.

Börja med att hitta felen

Även om du inte kan ta en idé rakt av kan du alltid modifiera idén lite och göra om den. Det är aldrig fel att ta inspiration från något och sedan fixa till sin egen lösning på ett problem. 

  • Rensa ut saker som du inte behöver. Du har kanske en hel uppsättning med olika karaffer och andra prylar som parvibrator eller något helt annat som ligger och skräpar i lådorna där hemma. Men med handen på hjärta. Hur många av dem använder du? Rensa ut sakerna du inte behöver och sälj dem på en loppis eller liknande. Om inget annat kan de skänkas bort till välbehövande.
  • Ta dig en titt runt om i köket. Vad är det mer som inte fungerar? Var är det du behöver mest plats? Om det är själva köksbänkens yta som är för liten kan du till exempel investera i en köksö. Det finns modeller som man kan flytta runt eller ställa in till väggen om det passar bättre. Ofta har en köksö också hyllor och skåp under själva bänken för extra förvaring – en bonus helt enkelt. 
  • Men om du inte har plats att ställa upp en köksö på grund av för lite golvplats får du försöka skapa mer plats med den yta som du har. Då är ett bra tips att sätta upp en lång hylla ovanför diskbänken eller köksbänken. En del hyllor kan man även hänga upp krokar på. Det är ett bra sätt att få bort allt från köksbänken så att den yta som finns är fri och kan användas till matlagning och bakning exempelvis. 
  • Golvytan kan det också knipa med, men investera i en hopfällbar pall som du kan hämta upp på väggen och utöver det kan du försöka få upp så många saker som möjligt på väggen, istället för att de ska stå på golvet. Det kan exempelvis vara soptunnan eller en kvast. Borra ett hål så att sakerna kan hängas upp på väggen. På så vis får du mer plats på golvet.

grey industrial coffee maker pouring espresso in clear glass cup

2 thoughts on “4 bra tips på hur du får mer plats i köket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *