Definition av gränsen mellan personlig och privat?

Var går egentligen gränsen mellan personligt och privat? Det är inte det allra lättaste att veta.. Det är en tolkningsråga.

Jag gillar att blogga, men jag har nu märkt att det bara har blivit en stor nackdel. Jag har ”blottat” för mycket av mitt privatliv. Jag kommer hädanefter känna efter om jag bör skriva/visa bilder på det jag upplevt. Om jag är tveksam struntar jag hellre i det. Endast för att undvika missuppfattningar. Jag vill inte ha kommentarer från vänner  ”detta hamnar väl inte i bloggen nu va” det är jag trött på… Jag vill ändå inte låsa min blogg för jag vill ju att vem som helst ska kunna klicka sig in hit…utan att behöva veta för mycket. Samma sak gäller även med facebook. Det är svårt att vara ”aktiv” på både Facebook och bloggen utan att folk ska behöva veta för mycket. Och vad är ”för mycket” vad bör egentligen människor (som jag inte har en aning vilka de är) få reda på när det gäller mig?

Jag vill inte att människor ska gå in på min blogg för att få reda på saker av ren nyfikenhet. Det kan exempelvis vara vart jag håller hus, vilka jag umgås med och hur jag mår. Vissa har en blogg just av den anledningen, för att skriva av sig. Men det var inte syftet med min blogg. Klart jag kommer skriva personliga saker för en blogg ska ju vara personlig men som sagt det är skillnad på personligt och privat. Ville bara reda ut detta så nu vet ni, må bloggen bli tråkigare, men en det är värt det! Människorna omkring mig slipper nu oroa sig över att de ska hamna i min blogg.


Hoppas ni har en trevlig kväll, puss och kram!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *