Dop eller namngivningsceremoni

Dop eller namngivningsceremoni? Vad väljer man? Hur tänkte ni? För oss var det givet att ha ett dop. Både jag och Leonards andra mamma är döpta och konfirmerade så för oss var dop i kyrkan en självklarhet 🙂 

Egentligen så skiljer det sig inte så mycket åt mellan dopceremoni och en namngivningsceremoni, för sitt barn kan vara ett viktigt och personligt beslut. Båda ceremonierna har sina egna traditioner, symbolik och betydelser. Jag har fått bra tips från ovan länk om hur jag kan planera denna stora dag.

Jag har så länge sett fram emot att planera ett dop och efter att Leonards mående har blivit bättre så har jag haft några minuter per dag att faktiskt sätta mig och fundera på detta. Min älskling har gett mig lite fria händer i dop-planeringen. I fredags började jag processen med att ringa kyrkor och idag blev det bokat! Det blev i favoritkyrkan nummer ett och jag är så lycklig över detta. Jag har drömt om både för Leonard här och det känns verkligen drömmigt att det blir just här. Jag kommer berätta mer om plats och tid lite längre fram. Nu ska jag hitta fina eller eventuellt göra egna dopkort. Men först ska jag och Livia fnula på gästlistan. Hur många ska man bjuda på dopet? Det är frågan. Jag har mina nära älskade vänner. Men sedan har jag många fina och underbara bekanta. Det är svårt att veta vart man ska dra gränsen..

Nu ska jag lägga mig. Klockan slog just 21:30. Är otroligt trött idag då jag gick upp 06:30. Hade ett läkarbesök mycket tidigt och pappa kom hit och passade Leonard. Som jag uppskattade det!
Sov så gott mina hjärtan!

Min älskling har börjat skratta så mycket <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *