Resor

Dubai – Lite från min resa

Fick en kommentar igår där det var en som ville se lite bilder från min Dubai-resa som jag gjorde för exakt ett år sedan. Ni vet väl att alla mina inlägg finns kvar att se? Till höger finns en “dropp-kategori” med ALLT. Det är bara att gå tillbaka och läsa det ni vill. 10 år finns lagrat så varsågod hehe. Nåväl… Dubai, vilken magisk plats. Vi passade på att göra så otroligt mycket här nere. Förutom Dubai hann vi även med att besöka den gamla staden Abu Dhabi och det är jag så glad över. Denna stad är ju det motsatta till Dubai.

Dubai känns som en helt annan värld i jämförelse med lilla lilla Stockholm där allt ska vara så himla lagom. Ser vi en dyrare bil av ett premiummärke vänder vi oss gärna om och beundrar. Men i Dubai är det snarare tvärt om. Kör man något annat än en Porsche eller Bentley så sticker man ut… Man ska handla på butiker som Rolex, Hermes, Prada och Gucci annars tillhör man inte lokalbefolkningen. Trist men så sant. helst ska man ha sin egen butler som följer en hack i häl… Jag har verkligen fått perspektiv sedan min resa till Dubai. Här i Sverige finns det knappast människor som jobbar heltid med att ta hand om människor på hotell (jag menar Butlers). Hade man inte en egen Butler i Dubai var det märkligt.. Här jobbar människor heltid med att serva folk på toaletterna med handdukar, parfym, bära ens shopping och så vidare.. Jag gillar denna livsstil, men ibland kan det kännas lite överdrivet och att man nästan kan känna behovet av att klara sig själv. En vecka med denna lyx, enorma service och flärd räcker.

Dock är det ju ljuvligt att kunna njuta av denna enorma lyx när man är borta. Smakar det så kostar det. Så är det ju… Dock älskade jag att vi faktiskt hade en egen butler då jag kände mig lite rädd att vara ute på kvällarna. Han körde oss, satt och väntade i bilen, han ringde och frågade om vi behövde bärhjälp när vi hade shoppat och han såg efter oss. Trygghet betyder så mycket för mig. Han körde runt oss på en liten bil i Dubai Mall. Ja, man fick inte göra något själv. Gillar man att bli servad på detta sätt är Dubai det enda rätta för DIG. Jag tyckte att en vecka räckte 🙂

Här kommer en lite throwback i bilder:

Staden VÄXER HELA TIDEN. Jag kan nästan lova er att jag inte kommer att känna igen mig vid mitt nästa besök..

Vi bodde på ett magiskt hotell

en dag i öknen

vårt fantastiska badrum. Drömmen att ha det så här hemma

Privat tur med Yachten till “The Palm”…

Här har ni honom, vår goa butler <3

här var jag var och varannan dag. Älskade Ladurée

På Grand Mosque i Abu Dhabi

At the Top – Burj Khalifa

Miracle Garden

 

4 thoughts on “Dubai – Lite från min resa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *