Resor

En roadtrip i Italien

För exakt två år sedan gjorde jag en av dem bästa resorna någonsin. Innan året 2020 inleddes reste jag varje till varannan månad om det så bara var för en weekend. Det saknas. Att resa är JAG och det känns som att jag håller på att krypa ur skinnet. Jag saknar så att resa. Jag kan inte leva fullt ut utan att få resa och att få upptäcka nya platser… Jag kommer i och med denna fruktansvärda pandemi ha is i magen och resa igen när det är GRÖNT.

Nåväl.. Nu tänkte jag göra en “recap” på min roadtrip jag gjorde i Italien för exakt på dagen två år sedan. Under denna resa hann vi ett besöka så många städer och för att nämna några: Pisa, Rapallo, Florens, Toscana, Portofino och många fler. Vi var borta i drygt en vecka och var väldigt spontana om vart vi skulle och vad vi ville uppleva.

Vi flög till Pisa flygplats och såfort vi landade i Pisa så gick vi bara ur planet och iväg till Avis där vår lilla hyrbil väntade. Sedan var det bara att checka in och slänga sig på hotellsängen. Hotellet vi bodde på var ett magiskt lyxhotell med både spa, ljuvlig roomservice och en massa andra lyxigheter intill lutande tornet i Pisa.

Vackra hotell. Ett stenkast ifrån lutande tornet i Pisa.

Dagen efter att vi landat började vi med att utforska Pisa 🙂 Vid 08 trodde vi att det skulle vara tomt kring lutande tornet men icke!! Det var Såå crowded och man fick liksom tränga sig fram för att få ett relativt bra foto. Aja. Upplevelsen av tornet var magiskt. Jag grät typ när jag skådade den. Det var så vackert att få se lutande tornet och kyrkan i soluppgång <3 wow.

Någonstans kan jag inte förstår hur länge tornet har funnits och stått på denna plats. Människor vallfärdade hur för liksom 200 år sedan för att se detta. Helt sjukt .

Dagen efter tog vi bilen vidare till Portofino.

Jag älskar Italien. Jag har sagt det många gånger förr, men detta måste vara det vackraste landet av dem alla (i alla fall i Europa hehe). Dag två tog vi bilen och körde rakt upp i landen längst med hela kusten. Wow vilken väg. Ca två timmar senare var vi framme i Portofino. Hit måste man åka bil och det är en bra bit ifrån närmsta flygplats och tågstation. Men det är värt allt krångel för att ta sig hit <3

En tår rullade ner längst med mina kinder när jag fick se detta vackra ställe <3 Längst med vägen till Portofino åkte vi igenom en massa lyxiga byar och mega stora glamourösa hotell. Vi stannade på många platser längst med vägen för att fika och bara strosa omkring. I Portofino var vi dock ett tag för här var det värt att stanna längre. Här blev det både shopping av souvenirer, lunch och fika. Sedan rullade vi vidare till andra kuststäder. Det är svin dyrt (förlåt) att ta sig in till denna lilla by. In till staden kör man förbi som en spärr och där man får betala in sig. Det kostar ca 20 euro att komma in och lika mycket att komma ut. Samma ska gäller parkeringar. För varje påbörjad timme kostar det 11,5 euro. Dock tycker jag att det är så värt det. Men det kan vara bra att veta, då man behöver en hel del kontanter med sig. Det är på väldigt få platser där kort tas emot. I alla fall såhär på “landsbygden”.

Ni ser ju själva. Magiskt <3

Dag tre åkte vi vidare till Rapallo och här blev det en magisk lunch vid havet.  Rapallo ligger i provinsen Genova. Denna plats var så vacker och hade ett lugn över sig. Människorna i Italien är verkligen trevlig och hjälpsamma vilket jag uppskattar så mycket. Som jag sagt tidigare här i bloggen är jag verkligen så “osvensk” när det kommer till det sociala och känner att jag passar så mycket bättre i andra europeiska städer <3 Detta med att småprata och hjälpa andra i vardagen är givet för människorna här och det bidrar till en så mycket mysigare atmosfär.
Vi stannade till  på en resturang som såg mysig ut och maten var så god. Jag tog ett glas bubbel och Gnocchi som andra rätt. Italiensk mat är verkligen det bästa jag vet <3

På kvällen åkte vi tillbaka till Pisa där det blev en väldigt sen middag 🙂 Älskar dessa små mysiga hak. Ååå vad jag längtar tillbaka.

Dagen efter packade vi oss in i bilen igen. Denna dag åkte vi till Vackra Florens.

Det jag minns mest av Florens var att det tog ett bra tag innan vi hittade en relativt central parkering i centrala Florens. Det enda tips jag kan ge är att stå och vänta på att någon ska åka vid en större parkeringsplats. Det är verkligen ingen idé att åka runt för då är risken att fastna i köer. Florens är en relativt stor stad med nästan 400.000 så här finns det en hel del att göra. Vi strosade runt i timmar och pausade för både lunch och kaffe. Florens är en fantastisk stad, men det räcker helt klart med att vara där över dagen. Innan vi gav oss hemåt blev det besök i flera designerbutiker. Förutom besök i kyrkor, monument och andra minnesvärda platser så njöt vi av en fantastisk oktober-sommar i Italien.

Fina FlorensJag minns verkligen hur varmt det var.

Ja, det var det. Några dagar ur en fantastiska roadtrip – resa i Italien. Kan omöjligen visa allt. Men allt finns ju kvar i arkivet. Ett populärt inlägg är “Att köra bil i italien” klick.

Från bloggen denna tid:

” I morse slog det mig att jag verkligen lever min dröm. Jag har allt jag önskat och för göra/gör allt jag någonsin velat och drömt om.  Jag måste försöka ta till mig det och uppskatta livet lite extra. Jag är en person som inte tar något eller någon för givet och allt jag äger och åstadkommit har jag banimej fått kämpa för. Jag är så tacksam för allt som jag har just nu och allt jag fått göra/kommer att få göra. Som jag sagt tidigare – Inget kommer gratis. Man måste kämpa, men jag lovar er att det kommer att vara värt det. “

One thought on “En roadtrip i Italien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *