Gravid vecka 37

Gravid vecka 37

Bebis längd: 47,5 cm
Bebis vikt: 3000 gram (enligt barnmorskan)
Frukt / Grönsak: Vintermelon

Denna vecka har jag varit sängliggandes hela veckan, helt utan överdrift. Jag har sovit, tagit smärtstillande, svettats och sovit lite till. Jag har någon dag kommit ut för att få lite luft och en annan dag orkade jag en fika utomhus. Jag känner mig som influensasjuk (helt utan feber). Dagarna går så sakta och vi räknar ner tills vi får träffa lillen. Vårt planerade kejsarsnitt har flyttats då jag ringde operationsplaneraren på Danderyds sjukhus och bad dem om en tidigare tid. Jag orkar inte må så här. Jag får panik i min egen kropp just för att jag mår så dåligt.

Jag känner bebisens hicka nästan varje dag nu och det är en häftig känsla. När han sparkar neråt blir jag väldigt kissnödig och det är nästan som en sveda som uppstår. När han trycker uppåt får jag istället sura uppstörningar. Haha. Härligt att vara gravid hörni.

Denna vecka kom även den första lilla mini-bristningen. Den har uppstått vid mitt operationsärr i naveln.

I söndags slog ångesten och rädslan till. Jag hade nämligen inte känt bebisens rörelse på hela dagen. Detta gjorde mig så rädd. Vi åkte in till förlossningen. Sköterskan kopplade upp mig till en massa maskiner och en hjärtljudsapparat som skulle tracka bebisens hjärtljud. Så snart jag hörde hans hjärta blev jag lite lugnare. Men frågan återstod, varför känner jag honom inte? Hon lämnade mig ensam i 30 minuter för att låta mig vila medans hon höll koll på hjärtljuden utifrån. Jag kände sån oro. Hon kommer tillbaka och ber mig vänta på att en läkare ska komma in. Läkaren kom och bad mig lägga mig ner igen för att göra ett ultraljud. Ganska snabbt kunde hon konstatera att allt var bra. Vår bebis är frisk, vilken lycka.

Gravidmage vecka 37

I början av vecka 37…

Igår.. Man ser tydligt hur magen har sjunkit på bara några dagar

Gravid symptom vecka 37

Förutom sjukdomskänslan i hela kroppen har jag drabbats av allt fler domningar i kroppen, ökad hjärtklappning, yrsel, svimningskänsla och grovt illamående. Jag får som kramp i benen bara jag står upp i några minuter. Det är riktigt jobbigt nu, men samtidigt inte lång tid kvar.

 

Läs mer: Gravid vecka 36 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.