Bloggflöde

Hemma ifrån sjukhuset

Hej kära ni!

Tack för alla fina kommentarer och meddelanden som ni överröst mig med, både här och på Instagram. Läser och glädjs åt dem alla. Tusen tack! Jag är hemma nu och jag är så tacksam över att jag fick komma hem så snabbt. En natt på sjukhuset efter operationen hade jag inte räknat med, men eftersom allt gick så bra fick jag komma hem snabbt. I onsdags morse kl 06:15 hämtade taxin mig här hemma. Så fort jag kom fram till Danderyds sjukhus fattade jag vad jag skulle göra och det var egentligen då den riktiga nervositeten kom. Jag blev direkt omhändertagen och fick snabbt en hel kopp med ett tiotal piller i. Efter detta hoppade jag i dem kläder som jag blev tilldelad. Nättrosor, en “sjukhusklänning” och knästrumpor. Givetvis tillkom även en nätmössa, men den fick jag först när dem hade kört upp mig till operationen. Här fick jag dela sal med tre höggravida kvinnor som skulle in och snittas. Alla hade med sig sin pojkvän och jag kände mig så malplacerad. Dem var i full lycka och där låg jag, inte fullt så lycklig… Det var jobbigt.

Här fick jag träffa min läkare som skulle operera mig, hon ritade på mig mage och försökte lugna mig. Även narkosläkaren och en sjuksyster kom för att hälsa på mig. Det var här någonstans som jag började känna mig yr och lite lullig och med denna känsla kom också lugnet. Nu var det dags för operation. Jag har aldrig tidigare opererats och allt var liksom nytt. Operationssalen såg exakt ut som på film, men jag kunde aldrig drömma om att det skulle vara hela tolv personer som skulle vara där när jag opererades. Tolv personer som tog hand om mig, jag kände mig trygg.

Här började hela proceduren med att sätta in nålar, ta sista proverna och andas i syrgas. Så såmningom fick jag även lugnande intravenöst, syrgas och tillsist sömnmedlet. Jag somnade och vaknade som att tiden stått stilla. Allt gick som sagt bra och tumören (myomen) är borta.

Idag mår jag helt okej, men jag har fortfarande och har haft fruktansvärt ont. Det är liksom inte bara “hålen” på magen som smärtar utan smärtan finns främst i livmodern där dem både skurit och sytt mig. Det kommer att bli bättre och för varje dag som går så blir ju smärtan mindre.

På “mitt rum” direkt efter att jag vaknat…

Fick så fint bud av familjen igår <3 Blommor, lemonad, choklad och mycket mer. Tack tack tack  Älskling hade fixat med jordgubbar, blommor, choklad och presenter. Världens bästa älskling. Det är så här mina kommande dagar kommer att se ut. Jag klagar inte <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *