Bloggflöde

Kan man lindra spädbarnskolik?

Hej bästa ni!
Fan vad tungt det är alltså! Känns som att jag inte orkar något mer. Jag trodde att jag var stark, men just nu känns det som att jag ska falla ihop. Leonard sover inte, utan skriker hela tiden. Det enda stället han är tyst på är i bärselen. Han ska vara på oss hela tiden och det gör ju nätterna extra tuffa. Vanligtvis tar jag både dagar och nätter, men idag har Livia varit tvungen att avlasta mig då mina ben inte har burit mig. Så tacksam för att hon tog en mamma-dag för oss. Jag vet att hon i framtiden inte kommer ha någon som helst möjlighet till detta så idag kändes det som en lyx.

Efter ännu en hemsk natt utan sömn så bokade vi in ett videomöte med bästa Mama Mia barnavårdcentral. Barnmorskan som vi fick kontakt med var helt underbar. Hon sa att vi har gjort alla rätt och att vi egentligen inte kan göra något annat än att fortsätta. Kolik går inte att lindra enligt henne utan man måste bara ge det tid. Ge tid, vara nära bebis och ta all den hjälp man kan få. Ensam är inte stark, speciellt inte i denna svåra tid. Jag känner mig så världelös och samtidigt maktlös. Vad kan man göra? Att inte ens kunna trösta sitt barn är fruktansvärt och man känner sig inte värdig som mamma. Jag känner så hela tiden. Sedan får jag dåligt samvete över att jag klagar. Leonard är i övrigt frisk och jag jämnför mig lätt med mammor som har svårt sjuka barn, eller kvinnor som inte får barm överhuvudtaget. Mina eller våra problem bleknar ju då. Men samtidigt så kan man ju inte jämnföra sig själv med andra. Vi har ju våra problem och just nu känns det som att det aldrig kommer att bli bra.

Ni mina underbara läsare ger mig så mycket tips hela tiden. Jag fick exempelvis över 100 meddelanden igår på min Instagram när jag sökte hjälp och stöd. Så nu vill jag försöka här också. Till min fråga:

Kan man lindra spädbarnskolik?

Vad har ni för erferenheter? Vissa säger att man kan ge sina bebisat fänkolste? Kan man ge en nyfödd det utan att det finns någon risk till ett det blir värre? Eller har ni några andra tips till oss? Vi är liksom desperata och till testa allt.

Minifom, pysventil och sempers egna droppar har vi hemma och dem kör vi med varje dag. Vi har också bytt ut våra oljebaserade D-droppar till dem vattenlösliga.

 

One thought on “Kan man lindra spädbarnskolik?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *