Kan man lita på graviditetstestet?

Kan man verkligen lita på att graviditetstesten är trovärdiga? Jag kunde inte lita på det minns jag. Visar ett graviditetstest negativt kan man fortfarande vara gravid. Ja, så är det faktiskt. Det kan bero på fler orsaker att ett test visar negativt trots att du kan vara gravid. Ett gravtest kan visa negativt av dessa anledningar:

Du har testat för tidigt
Du har inte testat med morgonurin
Du är inte gravid – Mensen kan vara sen pga många anledningar
Har mensen inte kommit när den ska? Testa lite senare med ett nytt grav-test

När vi plussade på nyårsafton kunde jag inte tro mina ögon. Ingen av oss fattade att det var sant, det gick liksom inte att ta in. Vid detta tillfälle var vi på en staycation och vi var inte sena med att kuta till apoteket i Sturegallerian för att köpa ännu ett test. Jag hade tagit en bild på testet jag tog tidigare samma dag (med morgonurin) detta foto visade jag apotekaren för att få hennes bedömning. Visst är det positivt sa hon. Men jag litade inte på henne så vi köpte ett till. Sedan blev det ännu ett och ett till. Jag tror vi tog hela 7 stycken. Alla från olika märken. Allt från digitala test till väldigt enkla och manuella. Alla visade att jag var gravid.

Såna här minnen kommer upp i mitt huvud hela tiden. Jag har de senaste dagarna haft tid att reflektera över hur graviditeten varit. När man är i det går det så snabbt och jag har knappt unnat mig tid att reflektera över den. Jag är så tacksam över att jag och min kropp har gått igenom detta. Tillsammans med världens bästa stöd då såklart, Livia <3 Utan henne hade jag inte klarat en dag.

Nu ska vi äta en sen frukost sedan ska vi (läs Livia) städa hela lägenheten inför bebis ankomst. Man vet ju aldrig om han vill titta ut innan eller väl på dagen för det planerade snittet.

Jösses vad tester vi tog. Dessa tycker jag är extra roliga! Hej hej från oss <3 Idag åker han till mina svärföräldrar så att vi kan vädra ut allt är hemma, städa osv. Jag blir tårögd bara av tanken på att vara utan honom på obestämd tid. Min håriga lilla älskling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.