Gravid vecka 38

Gravid vecka 38

Bebis längd: 49 cm
Bebis vikt: 3100 gram (enligt barnmorskan)
Frukt / Grönsak: Pumpa

Gravid vecka 38

Jag kan inte förstå att vecka 39 är här. Det är ju helt galet. Tänk att jag bär på en färdigbakad människa. Inte så konstigt att det tar på kroppen när jag tänker efter. Denna vecka har jag hållit mig inne HELA veckan, ett besök på vårdcentralen + BM har varit allt. Det är jobbigt att inte kunna göra någonting. Det har varit väldigt tufft psykiskt att bara vara inne i sängen. Att bara gå runt huset, se sol och känna vind har varit en lycka för mig. Alla dagar flyter ihop med varandra och minsta lilla syssla gör mig dödstrött. Saker som andfåddhet och hjärtklappning är otroligt påtagligt. Jag blir trött bara att jag reser på mig och går på toa. Kroppen orkar inte bära mig känns det som.

I tisdags var vi på det sista besöket hos barnmorskan och jösses vad dåligt jag mådde här. Jag trodde jag skulle falla ihop och inte vakna mer (låter sjukt dramatiskt, men där och då kändes det så). Jag blev så så yr. Kunde varken se, eller höra. Jag mådde så illa och det kändes som att jag skulle kräkas hela tiden. Jag fick öronringningar och tryck över näsan. Som tur är gick det över efter ca 40 minuter… Men gud så rädd jag blev! BM kunde tillslut göra de undersökningar hon behövde.

Oron över det kommande kejsarsnitt har kommit och gått denna vecka. Jag skulle säga att ångesten var värre förra veckan. Nu hoppas jag att det går tills vårt planerade snitt och att vi inte behöver åka in akut. Jag känner en stor rädsla när jag vaknar på nätterna av sammandragningar. Det är svårt att veta ”när det händer” och när det är dags att åka in.

Gravidmage vecka 38

Gravid symptom vecka 38

Krampen håller i sig. Den kan komma och gå under dagen. Främst på höger sida. Hjärtklappningen slår till oftare och det känns som att hjärtat rusar. Jag har fått mer sammandragningar denna vecka. Men det har inte gjort ont, bara känts väldigt obehagligt. Jag har även fått som något läckage från fifi? Jag vet inte om det kan vara vatten som har sipprat ut lite försiktigt eller vad det kan vara? Det har inte varit några mängder. Ett annat symptom som blivit starkare denna veckan är mitt humör. Jag är känsligare än någonsin och mina tankar är extrema. Tänker på allt i detalj. Funderar på hur vi ska klara av rollen som föräldrar, jag tänker på hur han kommer se ut, rädslan över att bebis ska vara sjuk osv…

Läs mer: Gravid vecka 37 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.