Bloggflöde

Mina tankar om att klä pojkar i rosa

Det är så omodernt att prata om “pojke” och “flicka” när det kommer till kläder, leksaker och så vidare. I min mening är barn bara barn och att klä dem utefter gamla och ålderdomliga “sätt” är ju bara så konstigt. Allt annat går ju framåt och varför kan inte åsikter om huruvida föräldrar klär sina barn också göra det? Det är ju trots allt bara färger…

När Leonard låg i magen handlade jag så mycket kläder till honom. Jag visste att vi väntade en pojke med det förändrade inte mina val av kläder. Leonard har både blått, rosa, grönt, lila och beigt i hans garderob.
När jag vid ett tillfälle visade upp på Instagram vad jag hade handlat till Leonard när han låg i magen fick jag en kommentar  som stack ut. Kommentaren var angående en kofta med blommor på och en sparkdräkt som var rosa. Personen trodde jag spelade ett spratt med mina följare och att jag egentligen väntade en flicka. Snacka om att denna person är efter i utvecklingen. Vem säger ens så? Ska en färg få styra så mycket.. Jag har inte ens haft detta i tankarna. Att år 2021 kalla en färg för flickfärg är så omodernt och tröttsamt.

Mina barn kommer alltid få klä sig hur dem vill och leka med precis vad dem vill. Jag kommer inte styra dem åt något håll. Vi som mammor kommer presentera alla olika färger på plagg och alla olika typer av kläder . Samma sak när det gäller leksaker, fritidsktiviteter med mera.

Hur känner ni?

 

 

One thought on “Mina tankar om att klä pojkar i rosa

  1. Färger tycker jag att man ska ha efter vad man passar i hudton..

    Just när det gäller barnkläder är det så himla fult med kläder i skrikiga färger tycker jag och dom flesta kan inte ens klä sina barn. Dom verkar inte alls bry sig om att matcha färger. Jag hade valt ha ganska neutrala färger så det blir lättare att tvätta och matcha alla plagg mer varandra. Tröjor med tryck kan barn ha när dom själva börjar välja sina plagg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *