Bloggflöde

Så här enkelt får du ett vackert hår med ekologiska produkter

Ekologiska alternativ blir alltmer populära på alla områden i vardagen. Vi har slutat att använda plastpåsar till förmån för tygkassar eller papperspåsar, vi återvinner, vi installerar solpaneler för en mer hållbar energiförbrukning och allt fler satsar på elbilar. Detta är oerhört positivt och innebär stora framsteg, men det är inte riktigt tillräckligt. 

Vad vi använder i våra hem och spolar ut genom avloppet är också av extremt stor vikt, och förtjänar därför lite extra uppmärksamhet. Vi pratar om miljövänliga tvättmedel, gröna rengöringsprodukter och ekologiska alternativ för vår personliga hygien. 

Fördelar med ett ekologiskt schampo

Just miljövänliga schampon är produkter som den senaste tiden blivit mycket populära, tack vare att allt fler har upptäckt hur många fördelar de har. Om du fortfarande inte har hört talas om dem, kommer här en snabb checklista:

  • Ett ekologiskt schampo utan gifter torkar inte ut ditt hår som vanliga schampon har en tendens att göra. Ett torrt hår är ett väldigt vanligt problem idag, på grund av att vi utsätter det för många behandlingar såsom slingor och färgning, fönar, locktänger och plattänger. Ett ekologiskt schampo innehåller nämligen inga skadliga sulfater som producerar den uttorkande effekten. 
  • Dessa schampon innehåller heller inte andra syntetiska ämnen som ftalater eller parabener som kan vara skadliga både för vårt hår och för vår planet. 
  • Vanliga schampon innehåller tensider, ett syntetiskt ämne som torkar ut vår hårbotten. Om de naturliga oljorna försvinner från hårbotten kommer kroppen att vilja kompensera detta genom att producera mer oljor, vilket leder till ett fett hår. Genom att använda ett ekologiskt schampo kommer ditt hår att återfå den naturliga balansen. 
  • Det finns garanterat ett alternativ som passar dig. Numera finns det en väldigt stor bredd av ekologiska schampon, vilket gör att du kan känna dig helt lugn att oavsett vilket hårtyp du har kommer du att kunna få ett optimalt resultat samtidigt som du är snäll mot miljön. 

Bästa tipsen för din hårvård

  • Bygg upp ett vackert hår inifrån.

 Se till att din kost är nyttig och innehåller gott om frukt och grönsaker, ägg och nötter. 

  • Tvätta inte ditt hår varje dag.

När man tvättar sitt hår alltför ofta kommer talgproduktionen i hårbotten att öka, vilket brukar leda till ett hår som är fett i hårbotten och torrt i längderna. Två till tre gånger i veckan är en lämplig frekvens, och om du gör det regelbundet kommer du snart att märka att ditt hår anpassar sig till den nya rutinen och får en hälsosam balans. 

  • Klipp håret regelbundet.

Var åttonde vecka bör du klippa av slitna toppar. Om du har långt hår kan du i de flesta fall vänta lite längre, men ifall du ser att ditt hår trasslar sig bör du beställa tid hos frisören för att ditt hår inte ska skadas mer än nödvändigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *