Bloggflöde

Semestra i sverige 2020

Att semestra i Sverige är något som kommer bli det enda alternativet på grund av Coronan som tagit världen. Vi vet ju inte ens hur sommaren kommer att se ut. Kommer vi en få tillåtelse till att lämna ens egna städer? Vad vet jag. Det jag vet är att vi i alla fall inte kommer uromlands och att semestra i Sverige är det vi kommer att få göra. Inte illa det heller, men med tanke på att vi skulle till Afrika så känns det ju sådär… Jag får helt enkelt bara tänka positivt och i detta inlägg tänkte jag lista en del saker på alternativ. Hemester är ändå ganska nice när jag tänker efter. 😉

Semestra i Corona Sverige 2020:

Här kommer mina bästa tips på semester i Corona Sverige

 1. Åk till stugan på landet. Alla har kanske inte lyxen med att ha en egen stuga, men någon i din närhet kanske har? Utnyttja din omgivning och kolla runt. Kanske du får låna / hyra stugan i någon vecka? Här (klick) finns massa speciella och unika stugor att hyra 
 2. Vilka av dina vänner har båt? Om inte någon har, hyr en. Samlas ett litet gäng och åk runt tillsamamns. Sätt er på en klippa för picknick och bada 🙂
 3. Testa på Glamping! Galmping är alltså en lyxigare variant av att slå upp ett tält på en Camping. Jag har hittat så många fantastiska “glamping ställen” i Sverige och egentligen är det ju bara din fantasi som sätter stopp. Det finns ställen som har “färdiga” ställen för glamping som man hyra. Googla så kommer du hitta en massa trevlig inspiration.
 4. Vandra! Packa en väska med godsaker och ge dig ut i skogarna. Ta med dig en korg och fyll dem med skogens bär. Något jag definitivt kommer att göra i sommar 🙂 Vandra i höga kusten (klick) är ett tips.
 5. Boka ett “tree hotel“. Tänk att somna i skogen, högt uppe i ett träd tillsammans med människan du älskar. Detta är något jag drömmer om. Ni kan boka en sån upplevelse här (klick) 
 6. Besök diverse spökhus. Finns väl inget mer spännande? Här (klick) Kan ni läsa om när jag besökte sveriges mest hemsökta hus.
 7. Sök efter övergivna hus. (OBS gå aldrig in på privat mark)…. I värmland kryllar det av övergivna gamla mentalsjukhus och liknande. Dessa ägs av kommunen och det är okej att få vara nyfiken och gå nära 🙂
 8. Har man ingen egen stuga eller känner någon som har så kan man ju alltid hyra stuga i Sverige. Kolla upp på diverse siter och airbnb.
 9. Åk på slottsturné. Ta bilen och utforska olika slott. Detta kan vara det absolut bästa och det mest intressanta jag vet.
 10. Cykelsemester! Cykla är ju underbart och man kan ju komma rirkigt långt med en cykel. Glöm inte hjälpen och vattenflaskan.
 11. Upplev Sverige med tåg. Detta är ändå oklart med tanke på Corona. Kommer tågtrafiken att fungera som vanligt kan man givetvis uppleva Sverige med tåg. Norrland är något som står på min lista.
 12. Upplev Stockholms skärgård med SL-kortet! Förra året båtluffade jag bland skärgårdens vackra öar. Rekommenderas verkligen! Här (klick) kan ni läsa om min dagsutflykt som jag gjorde till Vaxholm med färjan.
 13. Åk iväg på Svensk safari i Strömsund 😀 Här snackar vi äventyr! Rossön, Strömsund, i Jämtland finns till exempel “Rörströmsälvens fiske och vildmarksupplevelser” som är inriktade på äventyrsturism. Här kan man antingen tälta som jag tycker hör till. Men man kan också bo lyxigt på hotell.
 14. Bo i en träkoja (klick) uppe i Norrländska Boden, mitt ute i skogen. Häftigt och lite läskigt. Här bor man intill vindens sus bland trädkronorna, man andas in skogens dofter och lyssnar på fåglarnas morgonserenad.
 15. Upplev midnatssol i Norrland. Detta är ett måste. Ett tips är att ta sig till nationalparken i Abisko.
 16. Gotland! Ta färjan till Gotland. Hyr en stuga, campa på en camping eller checka in på ett mysigt hotell. Gotland är magiskt och det finns så mycket att uppleva på denna ö.
 17. Utforska Öland. Här (klick) kan ni läsa om mitt besök på Borgholms slottsruin
 18. ROADTRIP. Se sverige med bil. Stanna på random stopp och övernatta. Ha med dig tältet i bilen vetja 🙂 var spontan! Det finns inget som är så mysigt som en roadtrip.
 19. TA IN PÅ MJ’S I MALMÖ <3 Bästa hotellet i skåne. Via denna länk (klick) får ni hela 37% rabatt

Det finns givetvis en massa fantastiska saker att göra i Sommar Sverige. Denna lista kommer fyllas på allt eftersom. Jag hoppas ni fick lite inspiration i alla fall 🙂

-inlägget innehåller reklam & adlinks-

 

 

2 thoughts on “Semestra i sverige 2020

 1. Hej. Jag sett ett av dina inlägg där du hde en rabattkod på stronger,men den funkar inte. Gäller den inte längre ??

  Jätte tacksam för ett svar❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *