Vad gör man åt naglar som skivar sig?

vad gör man åt naglar som skivar sig? Denna googling har jag gjort många många gånger. Jag har forskat i naglar och hur man bygger sina egna naglar starka och friska. I detta inlägg ska jag berätta hur man gör. Jag startade processen med att göra en rejäl beställning hos Meds. Meds har allt inom nagelvård.

Till att börja med kan det vara bra att ta reda på varför ens naglar skivar sig. Oftast beror det på någon brist i kroppen. Det kan exempelvis röra sig om brist på kalcium, kisel eller magnesium. Men det kan också bero på att du får i dig för lite med vatten. Börja därför med att ta ett kosttillskott som gynnar dina naglar och drick mer med vatten.

Vad gör man åt naglar som skivar sig? – Kosttillskott för naglar

Jag har länge tagit kosttillskott för att stärka mina naglar och jag har märkt en enorm skillnad. Naglarna känns hårdare, skivar sig inte lika lätt och växter sig starka snabbare. Kosttillskottet jag tar kommer från Meds egna varumärke ”Hår, Hud & Naglar 60 tabletter” (klick) adlink

Meds ”hår, hud och naglar” stärker ditt hår, huden och dina naglar. Tabletterna innehåller bland annat koppar som bidrar till hårets normala pigmentering. Dem innehåller också, biotin som bidrar till att bibehålla normal hud . Tips till er med sköra naglar och skört hår 🙂

Få starkare naglar med nagelolja

Torra och uttorkade naglar kan också vara en vanlig orsak till att naglarna skivar sig och går av. Dina naglar torkar lätt ut av kyla, torr luft, nagellack, nagellackborttagningsmedel, diskmedel eller rengöringsmedel. I dessa tider tvättar vi också händerna mer än vanligt och använder oss av mer handsprit (vill helst undvika så mycket sjukdomar det går) Detta mår inte naglarna bra av. Vad har vi för lösning på detta problem? Jo återfukta och återfukta ännu mer.

Använd en fet handkärm och ha som vana att smörja in händerna efter varje handtvätt. På kvällen kan du med fördel ha som rutin att massera in en nagelbandsolja. Att låta denna verka under natten kommer att göra underverk för dina klor. Jag lovar. Denna nagelbandsolja (klick)  (adlink) älskar jag.

Svaga naglar – så behandlar du dem

Under tiden som man jobbar med fina naglar inifrån med hjälp av kosttillskott och oljor / krämer på ytan så vill man ju säkert lacka naglarna emellanåt. Dem dagar jag bara vill vårda kör jag på detta vårdande lack här (klick) (adlink). Men hur gör man då för att det färgade lacket ska hålla och att risken för att naglarna ska skiva sig?

Man börjar med en bra bas! Ett underlack som jämnar ut och förbereder inför huvudlacket. Hoppa inte över det viktiga baslacket! Det kan kännas jobbigt, men det är så värt det. Baslacket är nyckel till att ditt färgade lack både håller längre och inte flagar. Baslack som greppar det färgade lacket och förlänger hållbarheten. Skyddar mot dess färgpigment och därmed missfärgningar på nageln. Pensla på huvudlacket, jag brukar lägga 1-2 lager. Sedan avslutar jag med ett topplack. Mitt bästa hack är ett pensla på topplacket varje dag tills du bestämmer dig för att ta bort ditt nagellack. Om man underhåller med topplack kommer dina naglar se fina ut en längre tid.

Hoppas ni gillade detta inlägg och att ni kommer ha nytta av dessa tips <3

Meds har ALLT till och med inom skönhet och naglar. Jag älskar deras egna varumärke, sedan är även Mavala och Isadora stora favoriter. Dem har ett fantastiskt utbud av nagellack och nagelvård.

Förutom Meds kosstillskott ”hår, hud och naglar” tar jag bland annat B, D, spirulina, järn och C-vitamin.

Några av min favoritlackVad gör man åt naglar som skivar sig?Vad gör man åt naglar som skivar sig? Nu hoppas jag att ni vet svaret <3

Läs mer: Lyko rabattkod

2 reaktioner på ”Vad gör man åt naglar som skivar sig?

  1. Tack för tips! Älskar Essies gellack! Väljer det nästan uteslutande pga. det gör mina naglar starkare. Fina och välvårdade naglar i några veckor är en bieffekt jag gladligen välkomnar! Kanske borde prova kosttillskotten också ❤

  2. Jag har verkligen haft problem med skivande naglar, pratade med en nageltjej som berättade olja är bra nagelbandet för naglarna är torra. Så nu har jag börjat använda mina oljor, som jag tycker luktar äckligt. Men flera lager överlack tycker jag verkligen hjälper 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *