Våra fem bästa tips vid köp av padelracket!

Padel har kommit att bli en av de mest populära sporterna i Sverige de senaste åren. Mer och mer svenskar funderar då på att köpa sig ett racket. Men att välja rätt racket kan tyckas vara ett svårt beslut. Oavsett om du köper ditt första racket eller ersätter ett gammal racket kan det vara bra att se över dina alternativ och veta vad man ska tänka på. 

Formen

Det finns i huvudsak tre former av padelracketar: diamantformade, droppformade och runda racketar. Precis som racketens vikt har varje form sina fördelar:

  • Diamantform: Racketen har diamantformade blad, vilket gör att bladet har mer kraft men mindre kontroll. Den här formen passar bättre för erfarna spelare.
  • Form av droppe: En droppformad racket har en balans mellan kraft och kontroll. Den droppformade racketen är lämplig för halvt avancerade spelare.
  • Rund: Racket med rund form har främst kontroll och lite kraft. För nybörjarspelare är detta den mest lämpliga racketen. Många avancerade spelare spelar dock fortfarande med den här formen, så round är inte bara för nybörjare.

Många återförsäljare av padelracket har förstått vikten av att dela in sina racket enligt kategorierna ovan. En av dessa sidor är https://padelxpert.se/. Där kan du dessutom använda andra filter för att hitta ditt perfekta racket. För att se till att du köper det perfekta padelracket har vi listat fem tips som kan hjälpa dig i ditt sökande efter en ny padelracket.

Nivå

Innan du köper ett nytt racket bör du ta reda på vilken nivå du befinner dig på. Som nybörjare är det bra att välja ett lätt racket. Ju längre du spelar och ju högre din nivå är, desto viktigare är det att du har ett racket som är rätt för just dig. Vi högre nivåer behöver du ett racket med mer kraft och kontroll.

Rackets vikt

Vikten är en viktig faktor att ta hänsyn till. En lättare eller tyngre racket har sina fördelar och nackdelar. Ett lättare racket ger dig mer kontroll, vilket kan vara ett plus. Om du och andra sidan värdesätter kraft framför kontroll, bör du välja ett tyngre racket.

Frekvens

Innan du köper en ny racket bör du fråga dig hur ofta du tänker spela. Planerar du att bara spela då och då? Eller kommer du att spela flera gånger i veckan? Tänk på hur mycket pengar du vill lägga ner på det. 

Pris

Priserna på racketar varierar stort. Priset är alltid en viktig faktor när du köper en racket. Du måste även ta hänsyn till rackets hållbarhet. En ny racket som är dyr men hållbar kan vara en bra investering för framtiden. Har du precis börjat med padel? Då är det en bra idé att först köpa en billigare racket för nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *