Bloggflöde

Vi funderar på att glasa in balkongen

Hej bästa läsare 🙂 Hoppas ni mår bra i denna stekheta värme.
I detta inlägg ska vi prata lägenhet och balkong.
Jag älskar allt med vår lägenhet. Precis allting. Jag är så nöjd och glad över att vi faktiskt flyttade hit. Den är så stor, rymlig, fräsch och har allt vi önskar. Dessutom ligger lägenheten på plan ett, perfekt för mig med hissrädsla. Tro det eller ej, men min hissrädsla kan vara ett stort problem i vardagen. Nåväl, något jag önskar med lägenheten är att balkongen skulle vara inglasad, men det går ju att fixa såhär i efterhand. En balkonginglasning känns lyxig och mer som ett extra “rum”. Vill man förstora sin lägenhet och utnyttja alla ytor är det ju ett perfekt sätt att få lägenheten att kännas större.

Fördelar med att glasa in balkongen 

Det finns så många fördelar med att glasa in sin balkong. För oss är det ju perfekt eftersom vi har innekatt. Min största rädsla är ju att han ska rymma när vi vädrar, eller när vi själva sitter på balkongen. För oss kan vi inte använda balkongen lika mycket på grund av detta.  En inglasad balkong känns även tryggare att ha när man har barn. Givetvis ska aldrig små barn lämnas utan tillsyn på en balkong. Dem kan snabbt lista ut hur man kan öppna glaset och det vill man inte riskera.

För mig är det bara fördelar med att glasa in sin balkong. Nu ska vi bara bestämma när vi ska göra det 🙂

Har ni valt att glasa in er balkong?

One thought on “Vi funderar på att glasa in balkongen

  1. Hej! Hade en inglasad balkong när jag bodde i lägenhet. Stor och rymlig, upplevde att det var riktigt härligt och gav dels större användningstid för balkongen och dels att det fungerande som ”nödförvaring”. Dock kunde det bli äckligt varmt på sommaren så viktigt att man enkelt kan öppna och vädra. En annan nackdel var fönsterputsningen😅 hände en gång att 2 duvor flög in i ett fönster jag lämnat öppet under sommaren, hittade inte ut och bajsade ner/förstörde så även det en nackdel. Överlag var jag nöjd. Kändes som ett extrarum till lägenheten. Lycka till 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *