Bloggflöde

11 år sedan jag tog studenten

Idag, den 3:e juni är det exakt 11 (!!) är sedan jag tog studenten. Denna dag var Göteborgs hittills varmaste dag. Jag var nybliven singel, levde ensam i min etta och var mer förvirrad än någonsin. Stockholm lockade, men där hade jag ingen. Jag hade ingen tanke på att plugga vidare, jag visste inte om jag ville fortsätta inom frisöryrket och jag hade ingen aning om vart jag ville bo. Mitt extrajobb på salongen intill Wieselgrensplatsen var inget jag trivdes med och jag ville bara börja om. Denna tid var en av de mest ångestfulla stunderna i mitt liv, någonsin. Det var även här som jag blev närmre min syster och tur var det eftersom jag stundvis kunde känna mig som ensammast på jorden. Jag var ju inte det, men det kändes som att ingen förstod mig i min förvirring angående läggning osv… Jag önskar att jag kunde krama om mig själv och säga att man måste inte veta allting hela tiden, man måste inte placera sig i något fack och man måste inte vara bäst och på topp hela tiden. Allting löser sig. Sitt ned i båten, ta hand om dig och var snäll mot dig själv.

Hela sommaren som kom var jag på resande fot. Jag spenderade långa perioder i Halmstad, i Falkenberg, på roadtrips runt om i landet och också längre perioder i Arvika. Jag minns att jag drack mycket alkohol och levde inte alls ett så bra liv som jag kanske borde. I september valde jag att flytta från Göteborg på prov och tog mig till Stockholm. Lägenheten i Göteborg stod kvar och jag minns hur ofta jag åkte fram och tillbaka för att umgås med mina fina vänner och för att “känna efter”.

Dagen den 3:e juni försökte jag verkligen släppa alla tankar och bara ha roligt med mina vänner. Vi startade studentdagen med en champangefrukost hos mig. Vi gjorde oss i ordning tillsammans, käkade gott och drack bubbel innan vi gav oss iväg. Första stoppet var studentfotografering, följt av kyrkan, lunch och sen en tur med paddanbåtarna. Vi åkte paddan till vårt utspring vid operan för att sedan hoppa på studentflaket.

Jag är så stolt och glad över mig själv över att jag lyckades bryta mig loss, ta mig till Stockholm fixa ett jobb, nya vänner och framförallt nya rutiner. I Stockholm var jag världens kanske mest ensamma människa ett tag, men det gjorde mig starkare än någonsin och mer självständig. Jag hittade ett jobb, hade tak över huvudet och så småning om hittade jag riktigt fina vänner. Men det tog ett bra tag innan jag kände mig lycklig och tillfreds med vardagen igen.

Vilken lycka det var ändå. Men för mig handlar rutiner om trygghet. Efter studenten hade jag inga fasta rutiner alls och det avskydde jag.  Såna fina vänner jag hade under min gymnasietidVi badade i Poseidon såklart. Det var en stekhetta i Göteborg som inte går att förklara. Paddan och utspring  Sen blev det efterfest på park

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *