Bloggflöde

Andra sprutan med Tbe-vaccin

Som jag tidigare berättat för er har hela min sommar blivit omplanerad, allt på grund av Corona och dess påföljder. Afrikaresan blev som jag tidigare nämnt inställd och istället fick vi planera om hela sommaren. Nu är vi snart i mitten av augusti och hittills har vi haft en vecka ute i Stockholms skärgård och en vecka i Värmland. Vi har även varit en vecka på västkusten och tältat ute i skärgården här i Stockholm. Utöver detta har vi gjort en massa dagsutflykter till småstäder runt om i Södermanland.
Det jag vill säga med detta inlägg är påpeka vikten av vaccin och hur viktigt det är att faktiskt ta detta med TBE-vaccin på allvar. Vi har rört oss så mycket där det finns fästingar. Vi har haft en massa picknick’s i Stockholms parker och här kryllar det av fästingar, tro det eller ej.

När man ska röra sig mycket i skogen / platser med gräs bör man tänka på en hel del saker, men nu ska jag ta upp det viktigaste nämligen vaccin.  Svea vaccin hjälper dig med din vaccination.
TBE är en virussjukdom som sprids via fästingar. Det viruset gör är att den orsakar hjärninflammation vilket yttrar sig med hög feber och huvudvärk. Man vill såklart undvika att bli sjuk och det är just därför man bör vaccinera sig i GOD tid.  Jag har alltid varit så noga med vaccin innan mina utomlandsresor och jag är vaccinerad mot det mesta. För mig finns det ingen andning till varför man inte skulle vaccinera sig. Jag vet att det finns en hel del som är emot vaccin och jag kan inte förstå det, finns det ett vaccin som skyddar dig tycker jag absolut att man borde ta det.

Idag ska jag ta min andra spruta med TBE vaccinet. Jag känner mig så trygg med Svea Vaccin så givetvis är det dit jag går. Dem finns på så många platser runt om i Stockholm och idag ska jag ta mig till Centralen då jag har andra ärenden runt om kring. Så smidigt med drop-in.
I vår tar jag den sista och tredje sprutan. Sedan gäller det bara att underhålla detta. För mig är det så viktigt att känna sig trygg när ma är ute på skogspromenader eller sina picknickar.

Vad tycker ni om vaccin? Är ni för eller emot det?

 

 

3 thoughts on “Andra sprutan med Tbe-vaccin

  1. Jag har funderat på att ta det faktiskt, kan du inte berätta lite mer om processen. Varför tas det två gånger? samt vad kostar det och hur länge är det verksamt.

    Jag tog för kolera, men svårt veta riktigt vilka man bör ta!

    1. Så viktigt att ta detta vaccin 🙂 Om man blir “biten” av en fästing kan man få hjärninflammation och det kan man dö av 🙁 Man ska ta tre sprutor för att få ett 100% skydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *