Att lära känna varandra

Hej älskade ni <3
Tusen tack för alla grattis. Jag bara njuter av att få ha han här med oss, utanför magen. Tänk att allt gick så bra ändå. Idag är lillemannen en hel vecka gammal och jag känner redan att jag vill trycka på pause knappen. Der går för fort.

När vi kom hem från BB med Leonard drabbades jag kort efter av ”Baby blues”. Då hade jag ingen aning om vad det var, men efter ett kort samtal med barnmorskan så förstod jag att det var de jag drabbats av. Cirka 80% av alla födande drabbas av Baby Blues, oftast inom en vecka efter att barnet kommit. Nu har jag varit så väl förberedd på att det kan komma att drabba mig igen. Just denna gång tror jag att jag fått en släng av det… Jag gråter mycket och mitt humör pendlar. Jag har lätt till ångest och har fått lite konstiga tankar, mer på kvällarna än på dagarna. Jag försöker vara nära mina känslor och hela tiden påminna mig om att detta i de allra flest fall kommer gå över av sig själv. Vissa föräldrar har dessa känslor i någon timme, medan andra i 1-2 veckor. Det är jobbigt att tampas med ångest, när man samtidigt är så lycklig. För ja, denna gång känner jag en extrem lycka och tacksamhet på samma gång. Märkligt hur kroppen fungerar.

Igår så åkte hela familjen iväg till Karlaplan. Leonard hade lite önskemål om att få se fontänen och vi mammor hade tänkt oss en lugn lunch och lite shopping. Men riktigt så blev det inte. Leonards trots satte stopp för det ena och det andra haha. Men Livia behöll lugnet bra, medan jag blev som apatisk… Än känner jag mig inte riktigt som mig själv. Herregud, det är ju bara en vecka sedan hela min magen var uppskuren så det är ju inte konstigt alls. Både den fysiska och den psykiska smärtan kommer och går och det kan vara ett jädra virrvarr på dagarna. Leonard anpassar sig succesivt och vi involverar han i allt. Vi berömmer, ber om hans hjälp och ser till att han får mysa mycket med lillebror.

Efter en rätt hektisk lunch igår så gick vi till fontänen på Karlaplan. Han hade fått köpa sig en kaktus (som han älskar) på vägen samt en glass. För mammorna blev det latte. Jag tror vi satt och myste i skuggan i nästan två timmar.

Vi tar dagarna precis som dom kommer och det gör vi allra bäst i nu tror jag.

Hoppas ni mår bra i värmen. Ta hand om er <3

Lillemannen är så stolt i bakgrunden med sin kaktus Mammas älsklingar

det blir en hel del ammningspauser om dagarna som gladast vid blommorna

Fontänen var inte påslagen, men det fanns vatten. Då var lyckan total.   en goding  Leonard fick pannkakor till lunch och mammorna åt sushi  älsklingen  Det blev lite shopping trots allt. Vi fick med oss en grill hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *