coco bambu restaurant

Alltså vilken gårdag <3 Lika fin som alla andra här. Jag börjar äntligen kunna sortera all Livias släkt i mitt huvud nu när jag träffat dem flesta. Innan har jag bara hört namnen och utan ”ansikte” på dem så har jag haft svårt att minnas deras namn!

Gårdagen började med en promenad längst med strandlängan intill vår lägenhet. Vi bor på en fantastisk plats precis intill Praya do futoro, vi har havsutsikt och det är ljuvligt. Lägenheten har två sovrum, ett kök, vardagsrum, två toaletter och en fantastisk terass. Vi trivs så bra. Vi är omringade av murar, vakter och en och annan polis. Vi kommer in på området genom att stämpla våra fingeravtryck. Detta är så ovant för mig, men så vanlig här. Igår när vi skulle ta vår morgonpromenad längst med stranden sa vakten innan vi lämnade området att vi helst inte ska gå ut ”bara vi”. Det är osäkert och vem som helst skulle kunna vara ”tjuv” och vilja göra oss illa. Detta är inget unikt för just Brasilien. Men eftersom det lyser turister om oss och att vi är på okänd mark bör vi vara försiktiga. Samma sak gäller ju för vilket okänt land som helst. Sedan lider jag av (som de flesta av er vet) post traumatisk stress och det innebär att jag är EXTRA försiktig. Sedan Leonard kom har jag blivit ännu mer beskyddande så därför är vi försiktiga eftersom vi inte känner till området.

Livias familj och släkt är underbara. Dem kör oss överallt för att vi ska vara säkra och trygga. Dem själva har varit med om så obehagliga händelser och dem vill skydda oss från det. I går morse efter vår lilla promenad inom vakternas räckhåll hämtade släkten oss för en utflykt. Vi flydde solens starka strålar och in till köpcentret ”Iguatemi”. Här shoppade vi på en älsklings brasse-affär ”Boticario” som säljer ekologiska skönhetsprodukter. Jag köpte bland annat på mig lite parfym. Vi åt lunch som var fantastiskt god och sedan strosade vi runt bland de enorma butikerna.

När vi kom hem så blev det ett eftermiddags dopp i poolen utanför vår lägenhet. Sedan var det dags att göra sig i ordning för en kväll på stan tillsammans med Livias kusin och hennes man. Vi åt middag på Livias favoritrestaurang ”Coco Bambu”. Här åt vi fantastiska rätter. Alltså wow. Helt klart det godaste hittils. Jag hade faktiskt ingen aning om att Brassar var så här bra på mat.

Nu ska ni få se lite bilder från dagen

Beiramar marknad (samma som vi var på häromdagen) Älskar verkligen denna plats. Jag köpte två fantastiska strand-plagg

Livias kusins man körde runt på Leonard hela promenaden. Så fint

På Coco Bambu. Leonard hade checkat ut för längesedan. Här sova han till mycket ljud och liveband

Kött med pasta, smält ost i en tomatsås. Mums

Små små potatis-bitar med skaldjur och ost

Pastel, godaste hittilsRebecka och hennes man

Sån fin kväll Innan middagen blev det ett härligt och svalkande dopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *