Bloggflöde

Cykeldäckexpert

-OBS ANNONS!-

De flesta som har en cykel förväntar sig att den skall fungera – varje dag i ur och skur står den där och väntar på att få rulla dig till önskad destination. Sen plötsligt en dag vill den inte vara med – något är fel och man tvingas lösa problemet. Om det problemet är ett däck som har gett upp brukar nog många söka upp en verkstad. Men detta är ett problem som verkligen går att lösa själv på ett enkelt sätt!

Det är väldigt enkelt att byta cykeldäck – på en bil är det ju i princip omöjligt – men på en cykel är det lätt. Det är också väldigt enkelt att köpa ett nytt däck online med rätt hjälp och rätt instruktioner.

Låt säga att du har en elcykel som du cyklar med till och från jobbet. Låt säga att du cyklade på något vasst som verkligen pajjade däcket totalt – du behöver nytt däck och ny slang.

Börja med däcket. Gå till https://www.tooorch.com – det är en nystartad webbshop som är Sverige första och enda cykeldäckexpert. Klicka på cykeldäck och där kan du välja kategorin elcykel. Du får nu se alla däck som är lämpliga för elcykel.

Därefter behöver du välja storlek på däcket. Det finns bara en superviktig faktor – nämligen att få ett cykeldäck som passar din cykel. Det finns ett lifehack som gör ditt liv enklare: kolla på ditt nuvarande däck. Där kommer du att hitta en massa siffror, men de du letar efter ser ut ungefär så här: 28-622. Det är ett mått som kallas ETRTO och som indikerar att däcket är 28mm brett och att innerdiametern på däcket är 622mm. När du hittat det måttet kan du skriva in de siffrorna i filtret “däckdimension”. Då kommer Tooorch bara visa dig däck som passar din cykel. Så enkelt är det!

NU har du ett mindre urval däck framför dig. Nu kan du fundera på hur mycket du vill betala, om du vill ha punkteringsskydd och i vilken mån du vill ha ett däck som är lite grövre eller lite finare. Fundera på hur du cyklar. Om du bara cyklar i staden och på asfalt kan du välja ett mönster som är lite slätare – det ger grepp på asfalt och ett så lågt rullmotstånd som möjligt samtidigt som det också fungerar på grusväg. Ju mer grus desto grövre mönster, och ju mer asfalt desto mindre grovt mönster. Det är lätt att se på bilderna.

Nu är det bara att beställa däcket. Om du sedan behöver lära dig hur du gör för att montera det finns det toppenfina guider på Tooorch som lär dig allt du behöver kunna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *