Dags att vinterpreppa huden!

Är du också en sån som får problem med torr hy på vintern? Huden går från att ha en härlig lyster under sommaren, till att se trött och glåmig ut i takt med att det blir kallare och mörkare.

Nu när vi gått in i höst och snart vinter så är det dags att vinterpreppa huden! Många gör misstaget att använda samma produkter året om, med varierande resultat. Jag vet att det är många som får problem med en torrare hy och livlöst hår under vintern, med enkla medel kan man lära sig att undvika detta. Anpassa din beauty-ritual efter det kalla klimatet och se till att ge huden och håret det de behöver.

Anpassa produkterna efter ditt behov

Grundregeln är alltid att ha produkter som anpassas till just ditt behov, oavsett när på året. Använder du produkter som fokuserar på fina linjer, förstorade porer eller akne? Självklart kan du ha det fokuset hela året. Har du en fet/oljig hy eller en uttorkad och känslig hy? Detta ska du såklart utgå ifrån oavsett när på året det är. Är håret blekt av sommarsolen och känns extra torr? Då vet du vad du måste arbeta med. På vackervärld.se kan man få tips på de bästa produkterna i olika kategorier, vilket kan vara en bra fingervisning om du letar efter något.

När klimatet skiftar, t ex från sommar till höst/vinter så behöver din hy och ditt hår ofta lite annat. Det är viktigt att se till att följa några enkla regler för att hålla både hy och hår i bästa möjliga skick.

Ge fukt och skydda!

När det blir kallare så är det generellt mer fukt som man behöver tillföra. Använd fetare produkter med ämnen som skyddar huden mot kylan. Har man oljig/fet hy så kan man tro att man behöver undvika fetare krämer etc. vilket inte behöver stämma. En dagkräm som är lite lättare och gelbaserad och en fetare oljebaserad nattkräm kan vara rätt väg att gå.

Att ge skalpen en oljemassage och inpackning någon gång i veckan kan bidra till att håret inte blir så uttorkad, statisk och livlös. Hitta en bra olja som t.ex. jojoba som du arbetar in i skalpen (några droppar räcker), låt sitta en stund och tvätta ur två gånger med schampo. Glöm inte balsam i längderna och gärna en leave-in produkt. Ett par droppar jojoba i längderna kan med fördel kramas in som det sista steget – och undvik att torka håret med hög värme!

När det gäller ansiktet så ska man heller aldrig glömma att använda SPF – även på vintern! Din hy kommer att tacka dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *