Elbil är ett måste

Hej underbara läsare!
Under den senaste perioden har jag känt en sådan miljöångest. Jag slåss mellan viljan och önskan att skaffa bil och att totalt bojkotta det.  Jag och sambon pratar så mycket om bil och hur vi skulle kunna komma runt miljöångesten kring bil.

Jag har aldrig ägt en egen bil och det beror väl på att jag ännu inte har körkort. Jag har tidigare haft bilar tillsammans med före detta partners och det har jag nöjt mig med hehe.  Jag är ju kär i dem lite mindre bilarna som Fiat, och Volkswagen. Då jag vet att dessa drar mindre i drivmedel.  Jag har länge drömt om en Fiat 500 i “retro-modell”. Ni som följt mig länge vet att denna bil har stått på min önskelista väldigt länge. Det är något så speciellt med denna bil och kärleken förstärks ju eftersom märket är från i Italien. Under mina resor till detta fantastiska land ser jag dessa bilar i varje gathörn. De finaste är bilarna i färgerna gul, mintgrön och vit. Åh vad jag vill ha en!! MEN, hur praktisk kan en sån bil vara nu när vi har ett litet barn? Sedan till den stora frågan, finns denna i elbils-variant?

Just nu lutar det åt att köpa en bil som går 100% på el. Det känns som det enda rätta faktiskt. Men samtidigt så känns det så krångligt med laddningen. Det är inte på alla ställen som laddstolpar finns och så vidare. Jag vet att det finns laddstolpar i nacka för jag har en vän som bor där. Men runt oss på Lidingö har jag knappt sett laddstationer.

Vi får helt enkelt forska lite i ämnet laddstolpar innan vi slår till på en bil. Hur känner ni kring miljö-frågan och samtidigt äga en bil?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *