Får bebisar sova på mage?

Får bebisar sova på mage?

Leonard sover som bäst på magen eller på sidan. Ni är många som skrivit till mig och sagt att vi inte bör ha honom så då det kan vara ökad risk för plötslig spädbarnsdöd. Men vad ska man göra om det är de enda sättet han sover på? Vi har pratat med läkare och barnmorskan och ställt frågan ” Får bebisar sova på mage? ” Båda har svarat oss att det är okej. Bebisar får sova på mage, det är inte optimalt, men är det de ensa sättet som bebis sover på så får det vara.

Hur kan man minska risken för plötslig spädbarnsdöd?

Det vi däremot har fått som tips för att minska risken för att vi ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd är att vi ska hoppa att ta täcke på honom, en lättare filt går bra. Man ska undvika att ha en kudde i bebisens säng då hen kan borra ner huvudet i den och eventuellt kvävas. Man ska också ha en hårdare madrass så att bebis inte sjunker ner i den. Man ska också tänka på att bebisen inte ska ha det för varmt omkring sig.

Vad är ett andningslarm?

Är man orolig som jag och många andra föräldrar är så kan man köpa ett andningslarm. Ett andningslarm är en stor trygghet då den reagerar om bebis inte rör på sig (eller andas). Jag har kickat på en som heter Snuza Hero MD och den fungerar på det sättet att den försöker få igång andningsrörelsen hos ditt barn, vilket ofta är tillräckligt för att få igång barnets andning. Efter tre vibrationsincidenter kommer en varningssignal som informerar om att det varit andningsuppehåll vid tre tillfällen. Om andningen inte har kommit igång 5 sekunder efter att vibrationerna har startat går ett ljudlarm igång. Väldig tryggt med andra ord.

Ni kan köpa andningslarmet här (klick) – adlink 

Sovar era bebisar på rygg eller mage?

Får bebisar sova på mage?Såhär sover Leonard ALLTID.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *