Fika, livets grej

Hej underbara läsare! Hoppas allt är bra med er. Jag kan inte sluta njuta av den perfekta värmen som kommit till Stockholm. Nu äntligen är det sommar på riktigt (hoppas vi i alla fall). Detta innebär ju att picknick-säsongen är här och ni ver ju att jag älskar det. Juni är sommarens fredag och jag ska ta tillvara på max av denna månad. Picknick med allt var det innebär är verkligen det bästa jag vet. Under dem senaste åren har vi bytt ut restaurangerna mot härliga picknicks, speciellt under sommarhalvåret. Jag och sambon har utforskat många nya områden kring Stockholm där vi kastat ut filten och korgen med godsaker. Picknick är verkligen sommarens favorit aktivitet.

Vegansk fika när den är som godast

Vad brukar vi packa med oss när vi ska iväg på picknick då? Jo våra favoriter såklart. Ibland gör vi en enkel pastasallad, matiga mackor eller röror med pasta. Fikan är alltid med. Det är ju det bästa på hela picknicken. När det kommer till fika har jag mina favoriter. Kondisbitar som de veganska chokladbollarna och dammsugarna är mina stora favoriter. Det har dem varit så länge. Sambon är mer för kakor och hennes favoriter är de veganska chokladkakorna. Det är alltså cookies med bitar av choklad, perfekt till kaffet om ni frågar mig.

Vi har flertalet gånger beställt fika-kakorna från ”swedish fika” som jag har ett samarbete tillsammans med. Dem har allt och så mycket tillbehör. Eftersom sambon är från Brasilien har vi passat på att beställa därifrån när vi har besök från utlandet. Alla, alla, alla älskar ju svensk fika. Det finns ingen jag stött på som inte älskar våra kakor, kondisbitar och godis.

Jag har haft sådan kärlek till fika i hela mitt liv. Den period jag bodde utomlands så saknade jag mina kakor och kondisbitar något enormt. Det blir inte samma känsla på klockan tre-fikat utan dem.
Är det någon som känner samma som jag gör? Vad har ni för favorit kakor när det kommer till fika? Eller är du mer av en bull-person?

Kakorna från Himmelsö är dem godaste kakorna i världen. Det tycker jag! Har ni testa? Om ja vad tycker ni? Kanske jag har någon mer fika-soulmate där ute hehe.

Nu ska jag ut och njuta av nationaldagen tillsammans med min familj. Njut av dagen kära ni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *