Resor

flyga luftballong stockholm

–  flyga luftballong stockholm

Inlägget innehåller adlinks

Igår var jag med om något av det häftigaste hittills i mitt liv, nämligen luftballongsflygning Wow! Jag trodde dock inte att det skulle vara så läskigt som det faktiskt var. Man är ju ganska så utsatt när man står där uppe i en korg som håller sig ovanför marken med hjälp av värme och luft. Märkligt hur det kan funka egentligen. Tankar som dessa slog mig 450 meter över marken. Heheh! Allt gick sååå bra och vi var med om en fantastisk tur. Vi hade vädret helt på vår sida och att flyga luftballong i Stockholm i solnedgång rekommenderar jag er alla att göra. Det är minst sagt en upplevelse för livet. Väldigt läskigt till en början. Hade skakiga ben och lätt handsvett innan jag kände mig “lugn” uppe i luften. Svårt att ta in att man står i en korg som driver i luften med hjälp av en ballong och värme.

Flyga luftballong Stockholm 

Det är ganska kostsamt att utföra denna typ av upplevelse då det är ett så stort projekt innan man kommer iväg. Det tar tid och mycket ska fixas och gå igenom. För säkerheten såklart. Vi samlades kl 19 och var inte uppe i luften förrens vid 21. Man får veta exakt location bara timmar innan avfärd med luftballongen. Varför är det så här? Jo det beror helt och hållet på vinden. I går samlades vi alla vis Bromma, men det kunde lika väl ha varit vart som helst i Stockholm. Landade gjorde vi utanför Täby, också en överraskning för oss. Man följer helt enkelt vinden och landar det det är lämpligt. Priset för en ballongtur på en timma ligger runt 5000 kr för två personer.

Ni kan boka denna fantastiska tur på Happy-day.se (klick) 

flyga luftballong stockholm

I korgen ryms ca 15 personer och här står man utplacerade i fack. Det är mycket att förbereda innan man kan hoppa in i korgen. Ballongen är gigantisk.

Föraren håller hela tiden koll med sin gps vart vi är.


Så otroligt lugnt, stillsamt och förvånansvärt tyst här uppe. Magiskt på alla sätt.  Underbara solnedgång
Här ser ni facken man står i. Dem röda handtagen är till för landning. Då ska man inta en “landningsposition”.
Världens finaste. Tänk att jag fick dela detta med dig <3  Precis landat varpå älskling säger “Du står i fästningarnas bo”. Hjälp.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *