Gravid

Gravid vecka 25

Gravid vecka 25

Under lördagen gick vi in i vecka 25 och samma dag såg vi rörelser på utsidan av magen. Så häftigt!! Vi hade just kommit hem från landet och la oss på soffan när det hände. Livia fick både se och känna vårt lilla mirakel. Denna vecka köpte Livia även ett stetoskop som vi har försökt lyssna på hjärtat via, MEN det har varit väldigt svårt. Det är ju så mycket annat infrån magen som man hör hehe. Men vi ska fortsätta kämpa med att försöka hitta hans hjärta.

Under denna vecka var jag på mitt första mät och hjärtljudsbesök hos min barnmorska. Vi tog tester som äggvitan i urin, bloprov och blodtryck. Jag fick även höra lillens hjärta slå och det var ju helt fantastiskt att få höra. Dock så blev jag helt iskall de få sekunder som barmorskan INTE hittade något ljud. Men det kan vara lite extra svårt att höra min bebis hjärta då jag har moderkakan i framvägg. Tänk att jag oroar mig för allt.  Barnmorskan mätte även magen, från blygdbenet ändå upp till livmoderkanten. Allt såg bra ut och det är jag så tacksam för. Under mötet pratade vi även om hur viktigt det är att känna bebisen nu varje dag. Känner jag inte honom ska jag göra så kallade “väckningsförsök”. Hon gav mig tipset att ruska lite försiktigt på magen, lägga mig på vänster sida eller att äta glass. Spännande tips! Jag har INTE behövt använda någon av dessa metoder än då jag har känt honom varje dag 🙂

Gravidmage vecka 25

Gravid vecka 25 symptom

Jäklar vad ont jag har haft i ligamenten (eller jag tror det är det). Smärtan började i fredags (igår) och det har gjort så panikont att jag har varit tvungen att lägga mig. Så pass ont att jag nästan behövt åka till sjukhuset. Men efter vila och värmekudde har det släppt en aning. Magen blir allt hårdare oftare och halsbrännan / magkatarren har också ökat. Inköpet av Gaviscon har hjälpt mig.

 

Läs mer: Gravid vecka 24

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *