Gravid vecka 4-14

– Gravid vecka 4-14 –

Hej älskade ni! Dags för för min första ”gravid vecka för vecka” här i bloggen. Denna första uppdatering kommer ju att bli lite annorlunda då jag vill sammanfatta alla dem veckor som gått fram till idag. Kommande veckor så blir det en uppdatering av den senaste veckan. Det låter väl bra. Nu kör vi!

Gravid vecka 4

Under denna vecka hade jag ingen aning om att vi var gravida. Det kändes som att ”nu kommer mensen”. När som helst skulle jag gå på toa och då skulle jag se lite blod på pappret när jag hade torkat mig. Men ingen mens kom… Dessa känningar fortsatte ett par dagar. Jag vet att jag själv kan skjuta upp mensen om jag tänker på den. Märkligt egentligen hur man kan påverka kroppen. Hur som helst s var jag säker på att jag INTE var gravid. Jag var liksom sugen på allt och när mensvärken kom blev jag så ledsen.

Här var jag gravid utan att veta om det 🙂

Gravid vecka 5

Jag har ju stenkoll på när mensen ska komma eller borde via appen P- tracker och enligt appen som alltid stämt förut var jag 5 dagar sen. Vågade vi ta ett test nu? Eller ska vi vänta… Jag vill ju inte bli besviken så jag ville hellre leva i ovisshet några dagar till, men då dog nyfikenheten över. Vi kan ju faktiskt ta ett test nu. Dagen efter gjorde vi det och vet ni vad? Det var positivt. Jag ska berätta mer om hur vi reagerade när vi fick veta att vi var gravida.

Gravid symptom vecka 5 : 
Sprängvärk i brösten och lite lätt mensvärk. Jag kunde knappt gå utan att behöva hålla i mina bröst. Här började kaffet smaka SKIT. Beskt, bränt och verkligen illa.

Vi vågade inte lita på deta första (blå testet) så vi köpte ett till

Här hade vi fått reda på att vi var gravida (alkoholfritt bubbel såklart)

Gravid vecka 6

Här hade vi börjat landa i att vi var gravida, men givetvis gick det inte att ta in. Det känns ju helt overkligt på något sätt. Jag var också väldigt orolig på grund av den höga missfalls risken. Jag är en orolig själ i grunden, men jag försökte hela tiden lugna mig och ta en dag i taget. Jag har ju haft världens finaste stöd från dag ett. Min flickvän har verkligen lugnat mig, vi har pratat om oro och förväntningar som vi har.
Denna vecka åkte åkte vi till Arvika för att berätta för mamma och pappa. Jag har deras reaktion på video och jag är så glad för det. Mamma höll på att svimma medan pappa trodde att vi köpt honom en termometer haha.

Gravid symptom vecka 6 :
Kände mig tröttare än vanligt. Väldigt väldigt uppblåst och gasig i magen. Så tunga bröst. Mer ådror på brösten och större / synligare / mörkare vårtgårdar. Älskling började göra frukt kompott och smoothie då jag redan här började tappa aptiten.

Vi gjorde ännu ett test hemma med veckoindikator 🙂

Hos mamma i Arvika

Gravid vecka 7

När vecka gjorde entré vändes hela vardagen upp och ner. Det var där och då mitt liv flrändrades totalt. Det var som att dra ner en rullgardrin framför mina ögon. Nu började en otroligt jobbig period med alla gravidsymtom man kunnat ha.
Under denna vecka bestämde vi oss även för att göra ett så kallat tidigt ultraljud. Pappa som var här i Stockholm och hälsade på körde mig på morgonen till Mamma Mia city för min bokade tid. På grund av corona fick inga nära vara med så Livia var tvungen att stanna hemma. Nu skulle jag få reda på om det faktiskt fanns något i min mage. Tänk om dem inte hittar ett klappande hjärta? Jag var så oerhört orolig, nervös och skräckslagen. Jag visste att detta tidiga ultraljud skulle ske vaginalt och det gjorde inte det hela bättre. Hur som helst så var jag tacksam över att vi skulle på detta ultraljud.
När jag kröp upp i stolen och läkaren började var han till en start helt tyst. Men sen pekar han på skärmen och säger ”titta jennie, ser du hjärtat slå”? Jag började gråta. Det bara rann tårar. Jag kunde inte tro honom. Är du säker på att du ser ett hjärta slå? Han sa JA, titta där och pekade på skärmen igen. Denna lilla lilla flinga såg ut lite som en ängel, men visst såg jag att bultande hjärta. Jag kunde inte beskriva min lycka.

Gravid symptom vecka 7

Vilka graviditetssymptom har jag inte haft denna vecka? Under vecka 7 slog illamåendet till som en käftsmäll. Jag har inte kunnat göra annat än att ligga i sängen och försöka sova bort tiden. Har mått så illa att jag har haft svårt att bete mig. Ont i kroppen och yrsel är andra symptom. KISSNÖDIG HELA TIDEN. Ingen som helst aptit. Det enda jag fick i mig var något mariekex och någon apelsin. Jag försökte tvinga i mig salta kex för att få ner illamåndet, men inget hjälpte.

Vår lilla flinga i vecka 7 🙂

Gravid vecka 8

Har denna vecka också känt mig rastlös trots att jag inte har någon ork. Vissa dagar har jag inte ens tagit mig ut. Illamåendet tog liksom död på mig. Det kändes som att jag skulle vara kraftigt bakfull och åksjuk samtidigt x 10. Dagarna går in i varandra. Sömnen är katastorf och det känns hemskt när Livia lämnar sängen för att åka till jobbet. Ångest och ledsamheten tickar på. Jag är även fortsatt orolig för missfall.

Gravid symptom vecka 8 :

Fortsatt KRAFTIGT illamående och sjukdomskänsla. Får knappt i mig mat. Tvingar i mig Marie kex då mamma sagt att detta fungerar? Värt att prova 🙂 jag vill / orkar bara sova. Kroppen har behövt en nap på ca två timmar per dag. Fortsatt spänd mage. Veckans carvings: apelsiner, Felix fisksås, potatis, cocktail tomater och gura med salladsdressing.

Jobb från sängen / soffan

Gravid vecka 9

Denna vecka har jag nästan börjat ana en mage, i alla fall på kvällen. Det känns hårt i nedre magen och man kan nästan känna en kant av livmodern. Brösten gör inte längre ont och det har oroat mig lite… Dem är större än innan och man ser tydligt mer ådror. Mitt deppiga mående fortsätter. Jag känner mig så nere och ledsen. Oroar mig för om detta är normalt eller inte. Under denna vecka har vi vårt första inskrivningssamtal hos min barnmorska. Allt går bra och jag får göra lite tester.

Gravid symptom vecka 9

Denna vecka känner jag återigen Kraftigt trötthet och fortsatt illamående. Känns som att någon kört över mig. Jag måste ta en nap under dagen för att orka med. Illamåendet håller i sig och jag orkar knappt jobba. Försöker jobba framför datorn, men orkar jobba i ca en halvtimma innan jag måste ta en paus. Har riktigt svårt att koncentrera mig.Denna vecka har jag även känt en molande värk i neder delen av magen.

Detta förklarar hur jag mått…

Gravid vecka 10

Magen har börjat synas nu på riktigt? Tror jag.. annars är jag extremt svullen och gasig? Känns som att magen varierar i storlek under dagen. I några dagar nu har jag känt sån stor oro för missfall. Jag är så rädd. Känner mig orolig trots att barnmorskan / gynekologen på mama Mia sett ett hjärtljud i vecka 7. Tydligen är jag inte ensam om at känna detta. Jag funderar mycket på hur min kropp kan bära ett barn. Jag kan liksom inte förstå att allt detta händer i mig.

Gravid symptom vecka 10
Jag känner mig även yr och flåsig när jag går. Min kondition är helt borta. Illamåendet är lite bättre och det oroar mig också. Vissa dagar kan illamåendet vara värre än annars. Magen gör lite ont då och då. Jag kan nästan beskriva det som mensvärk.
Ingen aptit, speciellt inte på kvällarna. Vill inte ha någon mat. Inget smakar gott och jag är aldrig hungrig.

Älskling och sasha läser i vår ”gravid bok” som vi fått av barnmorskan

Gravid vecka 11

Vecka 11 började med ett helt okej mående. Barnmorskan ringde under fredagen med beskedet att mitt järnvärde var för lågt. Så märkligt i och med att äter järntillskott plus att jag fick två påsar blod vid min myom-operation. Vi fick rekommendationen att äta 100 mg järn av barnmorskan så älskling fixade detta på apoteket samma dag.

Under denna vecka har jag känt mig väldigt orolig. Är det verkligen en bebis där? Kan det vara så? Jag känner mig inte gravid.. men jag mår ju samtidigt väldigt dåligt. Denna vecka har jag märkt av den dåliga konditionen enormt. Blir knappt promenader då jag istället har valt (tvingats) att sova. I tisdags hade jag en sån smärta i magen. Som håll och tyngdkänsla. Ringde BM på videosamtal och hon rekommenderade mig två Alvedon och vetekudde. Jag får förlita mig på att allt är bra. Dock har jag inte kunnat släppa denna oro så jag har bokat ett privat ultraljud. I morgon ska vi dit och jag är så nervös.

Gravid vecka 11 symptom
Mensvärk, molande tyngdkänsla i magen, extremt trött, kissar hela tiden vilket är väldigt jobbigt om nätterna. Har svårt med sömnen och det är nästan omöjligt att sova. Känner mig inte lika deppig denna vecka.

Veckans cravings haha

Gravid vecka 12

Startade denna vecka med ett privat ultraljud på Crocus kliniken på Östermalm. Jag är så glad över att Livia kunde följa med och att hon tog sig tid för det. Tog snabbt en taxi dit och väntan i väntrummet kändes som en evighet. ”Jag har aldrig varit så här nervös” sa jag till Livia innan det blev vår tur. Tankar som ”tänk om det inte finns någon bebis” och ”tänk om hjärtat inte slår” slog mig hela tiden. Det var vår tur nu. Barnmorskan välkomnade oss och släckte lampan som lyste upp hela rummet. Hon vek ned mina byxor och smörjde in den med gelé. Hon pressade ultraljuds munstycket häftigt mot magen och började titta. Vid första anblick såg vi bara ett svart hål. Sen såg vi bebis. Vi båda andades ut, log och brast ut i HERREGUD. Det är något där. Allt var bra. Vi fick höra hjärtljud, se hjärtat slå, se rumpan och bebisens små små händer. Vi är så glada. Vilken lättnad. Jag ville filma allt, men barnmorskan ville att vi skulle vara i nuet. Vi fick två bilder med oss. Livia satte dem på kylen så fort vi kom hem. För visst är det så man gör?

Gravid vecka 12 symptom :
Denna vecka har jag känt mig väldigt nere och deppig återigen… Huvudvärken har slagit till men illamåendet har varit bättre. Yrseln har varit så jobbig och något inte upplevt innan. Hela rummet har snurrat Stundtals.
Under lördagen denna vecka bröt jag ihop i gråt. Inget var bra. Jag grät mest över att jag inte hade någon duschmössa så Livia skapade en provisorisk till mig. Härliga hormoner. Snart vecka 13!

Precis innan vi kallades in på ultraljud. Vi var sååå nervösa. Men så glad över att älsklingen kunde få följa med.

Vår lilla parvel

Gravid vecka 13

Denna vecka har varit betydligt bättre med mitt mående. Jag har även börjat dricka lite lite kaffe. Kaffet smakar längre inte bränt och beskt. Jag har haft som mensvärk denna veckan och även kraftig huvudvärk. Har fortfarande väldigt svårt med aptiten och mat smakar inte på kvällarna.

För ett par dagar sedan var vi med Livias mamma och köpte bebis kläder. Det känns så overkligt. Ännu vet vi inget kön men det finns så mycket fina könsneutrala plagg att välja mellan. Oavsett kön så kommer vårt barn att få ha alla färger på sig. Såklart!

I slutet av denna veckan gjorde jag även ett kub test. Vi var så nervösa. Innan besöket vågade jag knappt tro att allt skulle vara bra. Det var fantastiskt att få se bebis igen. Barnmorskan som utförde KUB var väldigt barsk och jag upplevde henne som otrevlig vissa stunder. Dock är jag så så lycklig över vårt resultat. Vi fick 20.000 alltså den högsta möjliga siffran. Vårt barn har inga kromosom avvikelser. Vi är så lyckliga! På lördag ska vi fira med frukost på Grand hotell och topp helgen ska vi nog gå ut med graviditeten i sociala medier.

Denna veckan berättade både jag och Livia för våra vänner, dem som inte visste. Alla blev så glada, överraskade och peppade.

Gravid vecka 13 symptom: 

Häromdagen kände jag som ett fladder i magen. Jag skrek högt här hemma och Livia filmade min reaktion. Kan det vara möjligt att känna kraken redan. Jag har haft illamående i stötar men jag är så glad över att det lagt sig lite. Jag orkar mer, men en nap mitt på dagen är ett måste för att jag ska orka. Jag har även rört på mig mer denna vecka och det känns så skönt. Oron över missfall har lagt sig och nu kan jag njuta mer av graviditeten.

Gravid vecka 14

Först nu börjar jag må bättre. Jösses vad dåligt jag har mått. Utan att överdriva har jag varit så så så sjuk. Att gå till vår lilla butik här på hörnan har känts som ett projekt och många dagar har jag inte ens gått utanför dörren. Har känt mig så ful och så dålig. Orkeslös och äcklig. Att ens klara av små vardagliga sysslor här hemma har varit fruktansvärt jobbigt. Men nu så! Nu mår jag bättre. Även magen växer på och jag känner mig lite gladare, i alla fall från och till. Ibland kan jag känna mig riktigt nere. En känsla av ångest jag aldrig tidigare upplevt.

Gravid symptom vecka 14

Aptiten har blivit lite bättre. Jag orkar äta mycket på morgonen, jag orkar röra ännu mer på mig. Jag orkar även träffa vänner utan att få ångest av att eventuellt få avboka. Jag sover dock så dåligt ännu. Svårt att somna och vaknar av det minsta. Huvudvärken är fortfarande jobbig. Yrsel känner jag av då och då. Annars är allt mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *