Har du varit i Riga?

Hej kompisar 🙂

Har du någon gång varit i Lettlands huvudstad Riga? Riga är en spännande stad, ett resmål jag besökt vid flera tillfällen och jag åker gärna tillbaka till denna stad. Riga är ett fantastiskt resmål även i jobbsammanhang. Att boka en konferensresa är alltid spännande, och valet av destination kan verkligen påverka upplevelsen för både dig och dina kollegor. Med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att hitta den perfekta platsen som kombinerar affärsändamål med nöje. Men en pärla i Östersjön som lämpar sig perfekt för konferens och liknande är Riga. Tips, fundera på att boka konferensresa Riga

Riga är ett fantastiskt resmål med mycket att se och göra

Riga, Lettlands huvudstad, är en stad full av historia, kultur och moderna bekvämligheter. Det är också en utmärkt plats för affärsmöten och konferenser av olika storlekar. I detta inlägg kommer jag prata mer om Riga och varför staden är värt ett besök även i jobbsammanhang.

Riga är som ett hem för många växande företag och industrier, vilket gör staden till en perfekt plats för affärsmöten och nätverkande. Det finns ett brett utbud av konferensanläggningar och mötesplatser som passar alla behov, från små arbetsgrupper till större företagsevenemang. Riga är en stad med en rik kulturell arv och en levande konstscen. Efter dina affärsmöten kan du och dina kollegor utforska stadens vackra gamla stad, beundra dess imponerande arkitektur och besöka några av dess många museer och gallerier. Även BRA restauranger kryllar det av i staden.

Riga har utmärkta kommunikationsförbindelser med resten av Europa och är lätt att nå med flyg, tåg eller båt. Jag har endast åkt till Riga med båt från Stockholm och det var supersmidigt.

Jämfört med många andra europeiska huvudstäder är Riga relativt prisvärt när det gäller hotell, mat och andra levnadskostnader. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill hålla nere sina konferenskostnader utan att kompromissa med kvaliteten på upplevelsen.

Jag själv älskar staden Riga då man kan göra så mycket på kort tid. Om du åker dit privat räcker det med att besöka staden över en helg. Du kan ta dig till de allra flesta sevärdheterna till fots. Trots att staden kan verka rätt så liten är utbudet stort. Det kryllar av restauranger med typisk lettisk mat, det finns en massa härliga caféer i varje kvarter och många spännande butiker att spana in.

När du väl är i Riga så får du inte missa att besöka detta:

  • Katedralen i Riga
  • Ockupationsmuseet
  • Rigas Gamla stan – en fantastisk plats som jag älskar att strosa i
  • Latvian Ethnographic Open Air Museum – en plats som påminner mycket om Stockholms Skansen.
  • State Museum of Art
  • House of Blackhead
  • Frihetsmonumentet
  • Svenskporten
  • Jugendbyggnader – dessa byggnader är fantastiskt vackra och är ett måste att se när ni är i Riga.

Så nästa gång du planerar en konferensresa, överväg att göra Riga till din destination. Med sin kombination av affärsmöjligheter, kulturella rikedomar och prisvärda alternativ är det en stad som har något att erbjuda för alla. Ge dig själv och dina kollegor en minnesvärd och produktiv upplevelse genom att välja Riga för er nästa affärsresa.

Två bilder från en av mina Riga – resor. Detta var från 2018.

Ni kan läsa mer om mina resor i kategorin ”Resor” här (klick)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *