Hur jag tjänar mina pengar

Inlägget är i ett betalt samarbete med Payup.se

Jag fick en fråga här i bloggen som löd:

” Hej Emma Jennie, kanske en nyfiken fråga. Men jag undrar hur du tjänar pengar? Har inte riktigt förstått (konkret) vad det är du gör om dagarna? Du får svara om du vill. Hade varit kul å veta. ”

Hej åå vilken kul fråga 🙂 Jag vet att jag inte pratat såå mycket jobb här i bloggen. Eller ja, det har jag ju i och för sig. Men inte så konkret märkte jag. Jag tjänar pengar på många olika sätt. Så jag tänkte jag skulle berätta lite om det  jag gör.

Jag tjänar pengar på sociala medier

Så tjänar jag pengar på min instagram 
På instagram @emmajennie tjänar jag pengar via betalda samarbeten. Företag köper oftast ett inlägg och några stories.
Via instagrams swipe up funktion tjänar jag också pengar via adlinks. Mer än vad man kan tro.

Så tjänar jag pengar på min blogg
Här tjänar jag pengar via sponsrade blogginlägg. Alltså att företag / byårer köper ett inlägg av mig. Jag får skriva om ämnet och länka till kundens sida.
Via bloggen kan jag också tjäna pengar via recensioner. Det kan bland annat handla om att företag skickar hem en vara till mig som dem vill att jag ska testa. När jag gjort det ska jag skriva ett omdöme och då får jag x antal tusen för det.  Jag skriver alltid ärliga recensioner och skulle aldrig rekommendera ett företag jag inte kan stå bakom.
Jag tjänar också en hel del pengar på reklamlänkar på bloggen. Alltså enbart provisions-samarbete som är anslutna till en byrå. Så kul! Detta går otroligt bra.

Jag kan helt klart (gott och väl) leva på mina sociala medier, men eftersom att jag älskar att jobba, utvecklas och hela tiden nå nya mål ekonomiskt och kunskapsmässigt har jag så mycket projekt igång. Här är det jag driver på egen hand.

Jag vet också att många som arbetar som jag investerar i bitcons också. Det är en helt annat grej, men ändå något som jag är lite nyfiken på. Idag är det så enkelt att att köpa Bitcoin. Du kan enkelt köpa Bitcoin med Swish

Jag driver min egen business

Uppdrag 1.
Kunduppdrag
Jag driver min egen business på det sätt att jag har egna kunder inom marknadsföring. Idag hjälper jag flera företag med synlighet i sökmootorer, Content och copy till Instagram och facebook. Jag hjälper även till med on page SEO, nyhetsbrev och att skriva företagsblogg.

Uppdrag 2.
Key Account Manager för podcast
Ett annat uppdrag jag har är att söka passande samarbetspartners till en älskvärd och STOR svensk podcast. Denna podd har funnits så länge och jag kan bara säga att det är en DRÖM att få jobba som Key Account för dessa två tjejer.

Uppdrag 3. 
Key Account manager för en influencer plattform
Ett tredje business uppdrag jag har är att hitta företag som vill knyta sig till en influencer plattform. Här får företagen lättare med att knyta an till influencer som är passande för deras företag. Sådant roligt uppdrag! Detta har precis startat igång för mig och jag är så taggad.

Bolag med Jennie
Jag driver en business tillsammans med min vän och bästa kollega Jennie.
Vi driver tillsammans den stora Facebook gruppen Shoppa smartare

Utöver detta driver vi hem hemsida som vi också genrerar pengar på.
Vi har även Point Media (en media byrå ) tillsammans. Här säljer vi helhetslösningar inom marknadsföring, PR och kommunikation.

Jag tror ni kan räkna ut hur mycket jag har att göra på dagarna. Dagligen rullar det in nya förfrågningar, men just nu får jag glatt tacka nej. Jag hinner inte mer än det jag har just nu.
Tänk att jag får fylla mina dagar med det jag älskar. Jag är så tacksam för detta.

Vad jobbar ni med? hade ju varit hur kul som helst att veta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *