Bloggflöde

Hur såg livet ut innan datorn?

En tanke som slog mig häromdagen var “hur fasen kan vi ha klarat oss utan en dator”. Jag kan inte förstå det. Hur gjorde vi förr? Hur tog vi reda på information förr när vi inte hade google? Slog man upp sina frågor i uppslagsverk, ringde man en vän eller hur bar man sig åt? Jag minns inte livet innan dator – tiden.

Att ha en dator är ju något alla har och tar för givet att man har. I min familj skaffade vi den första datorn när jag var runt 7 år. Då visste man ju knappt vad man skulle ha den till. Pappa skrev mest på den och vi barn spelade spel. Men dator fyllde inte en sån stor funktion i själva hushållet. När jag var 13 år gammal fick jag min alldeles egna bärbara dator. Det var stort! Jag fick den i konfirmationspresent och jag var så stolt. Under den här tiden använde jag datorn till att skriva dagbok, hänga på Lunarstorm och att ladda ner lite låtar på min mp3 – spelare. Jag minns att minnet var så dåligt på den så jag fick ladda över tre låtar åt gången. Jag började också intressera mig av det tekniska och hur datorn fungerade. Jag fick ta över pappas stationära dator som jag hade på mitt skrivbord bredvid min laptop. Jag satt på forum och lärde mig om datorchassin och vilka fläktar man skulle ha. Idag skulle jag gå till moxa om jag behövde hjälp med sådant hehe.  Vilka tider det var hörni! Det fanns ju ändå en liten charm i det. Under denna tid växte mitt datorintresse till en ny nivå och det tog bara något år tills jag valde att skaffa min allra första blogg. Det var stort och en milstolpe i livet.

När skaffade ni er första dator? Minns ni hur livet var innan man hade tillgång till datorer?

Hur betalade man ens sina räkningar då? Mina frågor är många.

One thought on “Hur såg livet ut innan datorn?

  1. jag grät i efterhand att jag inte tog min första dator som bärbar, jag trodde större datorer var bättre. chassit ja, det var gråvit, gud det var jag sååå missnöjd med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *