Hur snabbt sjunker magen in efter kejsarsnitt?

Hej finaste ni 🙂 Jag väljer att flytta fram detta inlägg då jag fortfarande får mycket frågor kring mitt kejsarsnitt (Nu har jag två kejsarsnitt.i bagaget) Såhär skrev jag efter förlossningen med med Leonard den 23 september 2021.

Jag älskar hur mycket ni vill fråga mig angående min graviditet, förlossning och livet med en nyfödd. Jag blir så glad av alla era kommentarer och frågor. Varje dag trillar det in en massa funderingar i min inbox på Instagram och fortsätt gärna med det. Kan jag hjälpa någon så blir jag väldigt glad.

En fråga jag inte trodde jag skulle få var ”Hur snabbt sjunker magen in efter kejsarsnitt?” men tydligen är ni många som undrar detta. Till en början när Leonard bara var någon dag gammal var jag nästan förskräckt över hur ”stor jag var”. Men med tanke på vad min kropp burit och precis varit med om är det ju INTE konstigt, snarare helt förståeligt och normalt.  Att föda barn med kejsarsnitt är inte naturligt för kroppen. Operationen har innefattat att läkaren skurit igenom hudens alla lager, livmoder, blodkapillärer, nerver, bindväven och detta påverkar hela kroppens bukvägg. Med det sagt är det INTE konstigt att magen efter ett kejsarsnitt är svullen, hängig, uttänjd och ärrad.
Jag blir så otroligt påverkad av all denna hysteri och stress kring träning, att komma i sina kläder direkt och att jämföra sig med andra. Du är du och vad din kropp skapat är magisk. Jag har försökt peppa mig själv så länge sedan han kom och det är egentligen först nu som jag kan se vad bra min kropp är. Den är fantastisk. Stressa inte kring detta och tänk istället på allt positivt du har runt dig.

Kejsarsnitt en månad senare

Leonard är nu en månad och jag tänkte uppdatera lite om hur jag känner mig. Magen är fortfarande öm. Jag har som sveda i snittet och värre blir det om jag varit aktiv. Det kan handla om att jag skjuvat barnvagnen för aggressivt, gått lite långt eller lyft något som är lite tyngre än bebis. Jag går inte på alvedon dagligen, utan det får jag ta ibland. Däremot har jag de senaste dagarna upplevt skillnad på mitt avslag och även smärta i min livmoder. Det ringer ju lite varningsklockor då detta KAN vara tecken på en livmodersinfektion. Givetvis har jag varit i kontakt med min barnmorska och en läkartid är bokad. Jag tycker att det är jobbigt att ”anstränga” sjukvården och att lägga sig i en gynstol är aldrig kul. Men efter både myom och graviditet med hjälp av insemination är jag rätt så van. Vården finns där för dig och det är alltid bäst att kolla på en gång för mycket.
Hur ser kejsarsnittet ut då en månad senare? Det är fortfarande svullet (såklart) och lite ömt som jag sa. Sårskorporna är kvar på ärret och jag har ingen tejp eller förband på. Magen har fått lite häng och känns lite lagomt gosig och mjuk. Känns märkligt med tanke på att min mage alltid varit så spänd haha.

Jag testade mina gamla kläder på ”skoj” häromdagen och till min förvåning så passar allt trots en hängmage och svullet bikinisnitt. Skulle man inte komma i sina kläder på grund av att kroppen förändras så får man istället se det hela positivt. Lyxigt att helt plötsligt få unna sig en ny garderob. Eller hur? Magen sjunker tillbaka olika snabbt och för vissa kommer magen att förbli mer pluffsig. Det beror på så många olika orsaker. Mina ärr och ”skavanker” är bara en symbol för vad jag har skapat.

Hur snabbt sjunker magen in efter kejsarsnitt?Hur snabbt sjunker magen in efter kejsarsnitt? Detta är alltså Leonard? Men visst är barnen lika varandra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *