Museum / KulturResor

Knäppingsborg, arbetsmuseum Norrköping

Igår hade vi en heldag med en massa härlig kultur här i Norrköping. Både jag och L älskar museum och historiska platser så det fick bli gårdagens tema. Vi startade med att gå igenom fantastiska Knäppingsborg som är Norrköpings äldsta område. Vissa byggnader är så gamla som 300 år. Mycket häftigt! Detta område andas historia, kultur och gemenskap. Här hittar man en massa små fina butiker, kaféer och restauranger. Vi traskade vidare till Arbetarmuseet och Yllefabriken där det idag görs om till bostäder. Häftigt att bo i en gammal fabrik. Samma skal, men en helt annan insida. Här vid arbetarmuseet kunde man se hur människor arbetade ifrån tidigt 1900-tal tills nu och även en hel del konspirationer om framtiden. Det var så kul att se. Norrköping är ju en gammal textilstad och det var mycket historier om just det.

Efter denna vistelse gick vi tillbaka till underbara Knäppingsborg där det blev lunch och fika på fantastiska haket “Tinas café och sånt”. Jag hade till och med äran att få träffa självaste Tina. Vilken go och fin person. Maten var ljuvlig och likaså bakverken. Tusen tack för en fin vistelse hos er.

Utanför arbetarmuseet Så vackert med allt vatten Älskar att allt detta finns kvar -än idag. Blev så förtjust i denna lilla O’boy burk ifrån 1960-talet.    Tinas café och sånt Ni hittar henne på adress: Skolgatan 1, 602 25 Norrköping Jag beställde en fantastiskt god paj med fetaost och  en massa grönt i. Älskar paj Fika på maten är sedan gammalt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *