Bloggflöde

Må bra inifrån

Det är lätt att känna sig stressad i dagens samhälle. Jobb, aktiviteter, vänner och hobbys. Huset måste städas, gräset behöver klippas och så ska man hålla sig i form också. För många kan det kännas som fatet är fullt men de kan inte äta mer.

Känner du igen dig? I så fall är du inte ensam. Tack och lov finns det flera alternativ som kan göra livet lättare. En del saker kan vänta en liten stund, 
hälsa börjar trots allt inifrån. 

 pixabay 

Skjut upp, ibland 

Prokrastinera har ett dåligt rykte. Att prokrastinera betyder att du skjuter saker åt sidan och gör något annat. Det kan vara saker du behöver göra eller jobbiga känslor. Ofta beskrivs prokrastination som något man ska undvika. Du blir mindre produktiv påstås det. Om du bara skjuter upp och aldrig får något gjort är det så klart inte bra. 

Men att ta en paus och ägna sig åt något man tycker om är nyttigt för oss. Du kan titta på Bingolotto på söndagskvällarna. Titta på den nya säsongen av favoritserien på Netflix. Följa pokermästerskap eller se filmen 21. Om du vill kan du pröva lyckan på sajter som Hajper Casino istället för att titta på när andra spelar. 

Du får skjuta upp, ibland. 

Mår knoppen bra kan resten komma på köpet 

Ett vanligt tips för att må bättre är att göra en detox av elektronik. Våra telefoner och datorer får ofta skulden för att hälsan inte är på topp. Vilket säkert hjälper en del med inte alla. Kanske du också är en sådan som använder din telefon till allt möjligt. 

Som tur är kan du också använda diverse hälsoappar. Från att kunna planera din dag till att mäta kvalitén av din sömn till guidad meditation. Vilket betyder att tekniken går från att vara ett problem till att vara ett hjälpmedel. 

Det är inte bara psykisk hälsa som telefonen kan hjälpa dig med. Du hittar appar för hälsosamt ätande, bättre vanor, träning och hälsovård. Trots alla hjälpmedel kan det ändå ibland bli mycket. Då är det bästa du kan göra är att bara sätta dig ner en stund. Ute i naturen eller hemma i soffan, det är upp till dig. 

Ta hand om dig 

Det är viktigt att må bra, men det blir kontraproduktivt. Försöken att må bättre orsaker istället mer stress och prestationsångest. För nu har du ännu en sak som du måste göra ovanpå allt annat. Vi ställer ofta så höga krav på oss själva och ingen kan hantera allt. 

Är din tallrik full men du är redan mätt? Spara vad du kan till nästa gång. Släng vad du inte gillar eller behöver. Tycker du inte om vad som är på din tallrik? Du måste inte äta, det går bra att göra andra val. Vissa saker kommer vi inte undan men det är okej att rensa bort det vi inte måste. 

Hälsa är en så stor del av våra liv men hälsa kan se olika ut. Det är bättre att fokusera på vad som får dig att må bra. Särskilt när vi blir bombarderade med röster som försöker säga att just de har lösningen. Så, ta hand om dig.  

 pixabay 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *