Bloggflöde

Min business

Jag driver min egen business och det är himla viktigt att jag som ensam har koll på regler och lagar. Jag kan omöjligen hålla koll på allt, men det är tur att man kan få hjälp. Jag lever ju tillsammans med en ekonom och bara det har hjälpt mig och min business enormt. Jag vill ju fokusera på det jag är bra på och inte lägga en massa kraft och energi på det jag inte kan. Jag är så tacksam över att jag har en ekonom nära som jag kan fråga om allt. Väldigt bra när man driver egen business om inte annat.

På tal om jobb så pratade jag och L om vad som är “bra yrken” alltså yrken som man kan ha stor användning för. Denna diskussion ledde till att vi pratade om vårt ofödda barn. “Vad önskar vi att hen kommer bli i framtiden?”. Vårt barn får givetvis gå den väg den vill men jag hade önskat (om man får vara självisk hehe) att hen har en karriär inom sjukvård, juridiken eller kanske snickeri / hantverk. Det är ju alltid saker man behöver, men vart hen än vill gå så kommer vi pusha och stötta.

Jag har tänkt väldigt mycket på mitt jobb och min säkerhet. Idag har jag ingen företagsjurist nära eller en advokat som jag kan ta hjälp av. Jag har googlat lite och försökt få mig en förståelse för alla fördelar. Men vet ju aldrig “när” eller om något går snett i sin business och behöver hjälp.

När kan man egentligen ha användning av en jurist? Svaret är väl direkt man har startat upp ett företag. Att bolla och knyta an med en när man startat bolag. En jurist kan till exempel hjälpa dig med att prata om aktieägaravtal och att ta fram standardavtal som används i affärer med ens kunder. Detta är ju såklart jag inget kan själv och något jag måste ha hjälp med. Det viktigaste för mig är att jag ska känna mig trygg i min business.

2 thoughts on “Min business

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *