Gravid

Gravid vecka 20

Hallå!! Halva tiden har gått!! När hände det? Jag hänger inte med. Jag kan inte förstå att vi redan har gått in i vecka 20 🙂 Känner mig nästan lite stressad för att få i ordning allt inför bebis ankomst.

Gravid vecka 20

I onsdags, den 14/4 var jag hos barnmorskan för rutinultraljud. Hon flyttade bak vår tid för berknad fölossning ytterligare 4 dagar. Det innebär att vi bytte vecka i lördags (IGEN). Nu är vi alltså inne i vecka 21 och halva tiden har gått.

Rutinultraljudet gick så bra och barnmorskan lugnade mig genom hela besöket. Hon förklarade vad hon kikade efter och hur fint allt såg ut. Jag är så lycklig och tacksam för detta. Läs mer om rutinultraljud resultat <– här.

Jag kände dem första ”sparkarna” på tisdagen den 13/4. Det kändes precis som någon snärtade till mig från insidan. Som små ryckningar, fast starkare än tidigare. Der kommer oftast när jag är lugn och stilla efter att jag varit på benen ett tag. Det känns verkligen ovant och nästan lite läskigt. Känns så himla kontsigt att säga detta, men jag tycker verkligen att det är obehagligt. Jag vet att jag kommer vänja mig såklart. Men just nu känns det som att jag har en zombie på besök i magen haha. Än så länge känner Livia inte rörelserna från utsidan. Min moderkaka ligger i framvägg så den dämpar mycket rörelse från bebis. Eftersom denna vecka har varit så kort, med tanke på att barnmorskan flyttade bak oss så har det inte hunnit hända så mycket.

Gravidmage vecka 20

Gravidmage vecka 20

Gravid vecka 20 symptom

Kliande bröstvårtor. Jag blri galen så det kliar. Jag har även märkt att just bröstvårtorna blivit större och mörkare. Betydligt mörkare än innan. Jag har även fått svårare att böja mig ner och minsta lilla ansträngning (som att böja mig, eller gå upp för trappor) får mig att flåsa. Det är ett himla projekt med att sätta på sig strumpbyxor hahaa.  Promenader går jättebra och det är inte ens jobbigt. Huvudvärken har varit så mycket böttre dessa dagar och lika så magen.

Jag känner mig betydligt mer hungrig och sugen på mat denna vecka. Fortfarande mer nyttiga saker en fet mat och kolhydrater.

Läs mer: Gravid vecka 19 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *