Min graviditet vecka 26

Min graviditet vecka 26

Ännu en ny vecka är här och igår gick vi in i vecka 27. Fostret kan nu känna smak, känna igen röster och rörelserna blir allt större.  Tänk att vi har en bebis här om drygt 10 veckor. Vad jag längtar!! <3 Under vecka 26 har bebisen mätt 35 centimeter och vägt omkring 800 gram. Vecka 26 och grönsaksjämförelsen har varit blomkol. En blomkol känns ju SÅ stor helt plötsligt.

Jag skulle säga att vecka 26 har följt samma mönster som vecka 25. Tröttheten, krampen och den svåra smärtan i gallblåsan har varit densamma. Jag upplever också att det går ännu tyngre att gå och jag gärna tar en hel del pauser efter vägen. Jag vaggar riktigt mycket nu – och Livia säger att det ser roligt ut på håll. Yrsel och ”svimmningskänsla” har kommit en del denna vecka. Jag har verkligeb lyssnat till dessa signaler och tagit dem på allvar. Sömnen blir sämre och sämre och jag drömmer mycket. Jag vaknar av att jag måste kissa var tredje timma och sedan blir det svårt att somna om. Bebisen rör sig mycket med svepande stora rörelser nu. Det känns så obehagligt samtidigt som det känns så fint. Jag är tacksam varje gång jag känner hen. Livia brukar känna en hel del sparkar och jag älskar stunderna hon är med och håller en hand på magen. Det blir ännu mer som att vi delar graviditeten då på något sätt.

En dag i taget, ibland ett andetag i taget. Vissa dagar är det oerhört tufft, men jag njuter tiden emellan.

Ta hand om ER, stor kram <3

Sminkade mig igår till och med 🙂 Det är långt ifrån dagligen nu mer. Magen har ju verkligen exploderat nu.

  Här inne skapas det liv <3

Läs mer: Min graviditet vecka 25

En reaktion på ”Min graviditet vecka 26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *