Min graviditet vecka 33

Min graviditet vecka 33

Hej kompisar!
Idag har jag och bebisen gått in i den 34:e veckan. Just nu tycker jag det går rätt segt ändå. Smärtan är så hög och jag rör mig nästintill bara hemma. Jag verkligen räknar ner nu, varje dag!

Under vecka 33 har bebisen mätt 43 centimeter och vägt omkring 2 kilo. Vecka 33 och grönsaksjämförelsen har varit ananas, det känns så stort helt plötsligt.

Bebisen har rört sig på ett helt annat sätt nu under de senaste dagarna. Hen har känts mycket lugnare i magen och det har gjort mig lite nojig. Men innan oron slagit till allt för hårt har jag fått svar från bebis där inne. Det är trångt och den kan inte röra på sig som den brukade. Den knör runt, försöker sträcka på sig och putar åt olika håll. Denna vecka har jag varit såpass dålig att en dusch har varit kämpig att genomföra. Kom på den briljanta idén att sätta in en Ikea pall i duschen så nu fungerar det ju toppen. Nya symptom denna vecka har varit svullnad i fötter, extrem klåda och ett otroligt illamående (en helt annan nivå än tidigare). Tankarna kring att ”vattnet” ska gå när som helst finns alltid med mig. Jag blir lite tillbaka på grund av det och givetvis på grund av smärtan jag går runt med. Magen blir hård bara av att sätta på sig strumporna och jag har dagliga förvärkar. Jag känner så mycket ”FOMO” just nu, men jag är ändå hoppfull. Vi kommer få en vårbebis och jag ser så mycket fram emot att kunna njuta av sen-våren och hela sommaren med en nyfödd. Jag försöker tänka positivt när det är som jobbigast.

Leonard längtar SÅ mycket och vi får dagligen höra ”när kommer bebisen egentligen” 🙂 Tänk att min lilla lilla pojke ska bli storebror. Helt ofattbart!

Magen får så mycket kärlek <3

läs mer: Min graviditet vecka 32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *