Resor

New York 2018

Hej fantastiska ni <3
För exakt två år sedan tillbringade jag en dryg vecka i fantastiska New York. Jag älskar New York och det är en av mina absoluta favoritstäder. Staden delar nog plats med både London och Rom. Det finns ingen plats som New York. Denna stad måste bara upplevas. Kan verkligen inte återberätta känslan där. Hur som helst så hade jag en sån fin vecka där, trots att vädret var fuktigt, så varmt och dimmigt hade jag det så bra. Med fokus på kulturella ting, utflykter, goda middagar, men en hel del spontanitet och fest så blev resan en av dem bästa!
Jag tänkte ni skulle få se en recap på resan 🙂 Jag har skrivit lite under varje bild

 

Ni har väl alla sett dem ikoniska New York bilderna, med Empire centrerad i bild? De är i alla fall tagna här, högst up i Rockefeller center i New York. Det var ett måste för oss att besöka denna plats när sist jag var i NYC. Finns ingen bättre utsikt i New York <3 Ni hittar Rockefeller  på adress: 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112, USA. Väldigt enkelt att hitta då Tunnelbanan ligger typ under byggnaden 🙂 Vi köpte VIP- biljetterna upp i byggnaden och dem ligger på ca 75 dollar styck.En av alla fantastiska bruncher i stan Take away mat är ett måste efter en heldags traskandeEmpire state buliding. Utsikten ifrån vår balkong på hotellet vi bodde på. Arlo Nomad rekommenderas starkt. Så bra hotell på 5:th avenue. Om än lite pricey men värt…

Central park måste ju vara en av världens största och mest speciella parker. När vi traskade runt i parken kändes det som att man vistades i en tavla. Detta med att man ser höga skyskrapor och blinkade ljus från trädtopparna var minst sagt speciellt. Vilka sjuka kontraster… Hur som helst så fick jag min picknick i central park, jag fick också se karusellen, “bow bridge” under resan.

En massa söta ekorrar i Central Park. Jösses vad sällskapssjuka dem är.

Cupcake atm <3 Man beställer genom att peka på skärmen sedan väljer man smaker och vips så öppnas luckan med dina färdiga och alldeles underbara cupcakes
Min favvo var citron och cocos. Vi köpte fyra hehe. Tror dem ligger på omkring 5-6 dollar styck.

Att ta sig från Centrala New York till frihetsgudinnan är enkelt.  Att boka biljetter med färjan ut till frihetsgudinnan gör man här (klick). Båten går från Battery park var 20:e minut och det tar bara ca 15 min ut till Liberty Island där man hittar frihetsgudinnan. Vad mäktigt det var att se henne så nära.. Ni måste ta chansen att åka hit. Brooklyn bridge 11/9 – 2018.
Ur bloggen denna dag:
Stämningen i New York idag är tung. Man märker att människor är i sorg efter det fruktansvärda som hände för 17 år sedan. Dem amerikanska flaggorna staden runt vaggar på hav stång och blommor ligger lite över allt för att hedra dem som gått bort.
Vi började tisdagen med att gå över Brooklyn bridge. Vilken bro alltså.. Jag har varit här tidigare, men då gick jag inte hela vägen över den. Det är en mäktig känsla. Vi fortsatte promenaden mot World trade center och här var det såå mycket människor som ville lämna en blomma, tända ett ljus eller bara visa sitt stöd. Platsen kryllade av människor som var där för att sörja en anhörig som gått bort.  Det är något speciellt med att läsa New York times…

66 Perry St, New York, NY 10014 är adressen till Carrie Bradshaw och hennes lägenhet i New York. Jag var bara tvungen att ta en taxi dit när jag var i NY sist. Skämdes lite i taxin för föraren fattade vad jag skulle göra där hehe. Men vi skämdes inte, jag är ju ett stort “sex and the city fan”.

En av mina favoritbyggnder i NYC – flatiron building

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *