Om olyckan skulle vara framme

– Detta inlägg är ett samarbete med Olycksfallsförsakring.se –

Hej bästa läsare. I detta inlägg ska vi prata om vikten av försäkring.
Ju äldre jag blir, desto mer påläst blir jag på försäkringar och liknande. Man måste ju ha koll och det har jag insett vikten av på senare tid. Något jag inte har och något som jag läst på lite extra kring är olycksfallsförsäkring. Vad innebär egentligen en Olycksfallsförsäkring? Vad jag förstår det så är det ett extra skydd om du drabbas av en allvarligare sjukdom eller är med om en olycka. Så hemskt att ens tänka på vad som kan hända. Men det är bra att vara steget före. Man vet ju faktiskt aldrig vad som kan hända. Det är lika bra att vara försäkrad om något illa skulle hända med en. Jag var med om en situation där jag skadade mig allvarligt och var tvungen att vara borta från jobbet. Vid denna tid hade jag ingen försäkring och det ledde till extrema konsekvenser ekonomiskt. Som tur var hade jag mycket pengar sparade och människor runt om kring som kunde hjälpa. Ganska snabbt var jag på fötter igen. Men ibland kan en rehabilitering vara lång beroende på hur och vart man skadas.
Man ska alltid ta det säkra före det osäkra och man lär sig av sina misstag.
Om man till exempel råkat ut för en sådan stor skada då din vardag skulle förändras så att du inte kan jobba får du via en  Olycksfallsförsäkring en ekonomisk trygghet.

Jag har läst lite om dessa typer av försäkringar på Olycksfallsförsakring.se . Här får man så bra svar på sina funderingar och frågor. Här kan du även jämföra olika försäkringar och läsa om dem mest populära.

Vad täcker en olycksfallsförsäkring då? Jag har fått svar på dessa frågor och en försäkring täcker till exempel kostnader för rehabilitering vid en olycka, du får ersättning i samband med en eventuell sjukhusvistelse, resekostnader, kostnader för hjälpmedel och akutsjukvård. En olycksfallsförsäkringen täcker även vård vid psykisk ohälsa och medicinsk invaliditet. Ni på siten läsa allt om vad de olika försäkringarna täcker.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg och att ni fått en liten påminnelse om hur viktigt försäkring är 🙂
Ta hand om er där ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.