Bloggflöde

Övergivet slott

Hej underbara läsare <3
I morse mötte jag och Livia upp min underbara vän Luana och hennes syster Isabell. Vi tog oss tillsammans ut med båten till en plats som jag besökte för exakt ett år sedan. Den hemsökta, övergivna platsen där ett magiskt slott står. Ni kanske minns? Jag ville verkligen ta med min flickvän och Luana hit och idag blev det äntligen av.

Här (klick) Kan ni läsa ett annat inägg jag gjorde om denna plats. Här (klick) kan ni läsa om när jag tältade intill det övergivna slottet.

Jag har så länge jag kan minnas varit fascinerad av övergivna hus, herrgårdar och slott. Jag har ett speciellt minne från min barndom tiden strax innan jag skylla fylla 10 år. Jag och min mammas vän var mitt ute i ingenstans för att upptäcka gamla och övergivna platser då vi delade detta intresse. Vi hittade ett övergivet torp mitt ute i skogen och försiktigt gick vi tillsammans in i huset. Här var allt lämnat. Tiden hade liksom sått stilla i flera decennier. Det luktade så illa, minns lukten än. Gammalt, mögligt, fuktigt och instängt. Det såg ut som att ägarna hade gått upp i rök för ca trettio år sedan. Allt var orört, men stället höll på att förfalla. Jag minns hela denna upplevelse så tydligt. Gården runt huset var så ovårdat och gräset var nästan högre än mig. Efter denna upptäckt har jag varit intresserad av ”urban exploring”. Dock så lever jag efter mottot ”ta bara bilder, lämna bara fotavtryck”. Jag skulle aldrig någonsin gå in i ett övergivet hus och röra på något eller ta något. Det enda jag gör är att kika, beundra och fota. Att se såna här platser där familjer har levt och haft en vardag tillsammans gör mig så ont. Nu finns liksom inget liv där, bara minnen. Idag fotade vi en massa idag, gick runt och kikade och bara beundrade den fantastiska platsen. Jag kan inte första att detta bara står och förfaller.. Tänk om det var mitt… Tänk om.

Jag har slå länge vetat att denna magiska plats finns och jag ville så gärna besöka det igen innan det är försent….

Håll utkik i bloggen för det kommer en massa mer inlägg om övergivna platser och tips för er att åka till och besöka. 

Kom ihåg, rota inte runt och ta absolut ingentin.

Magiskt.. eller hur?Finaste systrarnaMin älskling<3 Jag vill flytta in. Visst är det fint? Hel outfit här (klick) – adlink Luana och jag. Min fina vänDet börjar bli igenväxt på gården  Vi provade att köra Luanas drönare och nedan ser ni resultatet

7 thoughts on “Övergivet slott

  1. Jag undrar hur kommer det sig att ni kunde ta er in? Är det öppet för vem som helst att kliva in? Var ligger detta slott? Vem äger den i dag och vad heter slottet?

      1. Nej kommunen sköter inte det utan ägaren och de bor i huset på övervåningen. Huset går att hyra för tex filminspelning, för att fota, reklam och evenemang osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *