Museum / KulturSlott / Herrgårdar / Hemsökta hus

Övergivna platser i Sverige

Hej på er!
Idag kliar jag mig lite extra i ögonen då jag fastnade upp och vaken inatt. Hittar jag något spännande att läsa om eller göra kan jag omöjligen somna. Samma sak är det när det gäller jobb. Har jag ett nice flow så slutar jag inte. Hur som helst så fastade jag i att läsa om övergivna platser i Sverige. Platser som bara har lämnats, med ett helt liv kvar. Vad får en människa att lämna en plats bara sådär? Ja, det kan ju verklgen röra sig om mycket, som till exempel dödsfall eller sjukdom. MEN den stora frågan är ju “VARFÖR” ingen anhöring tagit hand om platsen? Det är så mycket sum snurrar i skallen när det kommer till detta. Jag hittade en massa hus som bara har lämnats med allt kvar. Ett helt liv liksom. Inredda hus som inte haft boende sedan 1950-talet. Ja detta är så fashinerande. Jag älskar ju att hita ödehus och att besöka dem. Jag är ju en sån försiktig person som bara vill kika, inte rota runt, utan enbart fota. Man måste ju ändå visa respekt.

Jag och min älskling har hittat ett övergivet ställe som vi tänkte besöka redan i helgen. Om vädret tillåter. Titta in här då så ska ni få se 🙂

Nu tänkte jag dela några bilder från en magisk favoritplats. Ett övergivet slott, mitt ute i ingenstans. Som jag älskar detta. Så mycket känsla och så många fragor. Varför står detta vackra slott och förfaller?

Har ni besöka övergina platser? Dela gärna med er av era upplevelser:)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *