Bloggflöde

Varför är regelbunden träning en viktig del i en hälsosam livsstil?

Att det är viktigt att träna håller nog de flesta med om, men det är med regelbunden träning som det riktigt fina resultaten kommer. Det spelar ingen roll om det handlar om powerwalking, styrketräning eller löpning, alla delar är viktiga att inkludera i sitt regelbundna träningsschema.

Regelbunden träning är viktigt oavsett ämne

Att träna regelbundet är inte bara viktigt inom tränings- och fitnessvärlden. Schackmästare tränar regelbundet för att förbättra och underhålla sina färdigheter, vilket även stämmer för kockar, trädgårdsmästare och byggarbetare. Det är en naturlig del av livet, och är ett måste för att kunna prestera på en bra nivå.

Oroa dig inte även om du inte har någon erfarenhet

Har du ingen erfarenhet utav träning? Det gör inget. Alla måste börja någonstans. Kommer du ihåg när du började läsa och skriva? Kommer du ihåg när du var tvungen att googla hur man tillagar en ryggbiff i ugn eller hur man spelar roulette? Du har varit novis på allt i livet, men till slut blir du bekväm med det, oavsett vad det handlar om.

5 fördelar med regelbunden träning

Med regelbunden träning får du dra nytta av följande fördelar:

Du får bättre immunförsvar En av de stora fördelarna med regelbunden träning är ett bättre immunförsvar. Våra kroppar är skapade för att röra på sig, inte leva de stillasittande liv som många av oss lever i dagens moderna samhälle. Våra förfäder rörde på sig under större delen av dagen, vilket är anledningen till att våra kroppar är anpassade för den typen av livsstil.

Det är dock viktigt att inte träna för mycket, vila är en oerhört viktig del av återhämtningen, vilket är en viktig del av träningen. Om du tränar för mycket kan det istället få motsatt effekt.

Du får mer energi

Med träning bygger du upp din uthållighet och styrka. Organ som hjärta och lungor får även större kapacitet och kan utföra ett bättre jobb, exempelvis att se till att kroppens vävnader får tillräckligt med syre och näring. Vissa känner till och med en sprudlande energi direkt efter träningen!

Din sömn blir bättre

Sömn är en oerhört viktig del av en hälsosam livsstil, och sömnen blir betydligt bättre om du även tränar regelbundet. Det här bidrar med många positiva fördelar i sig, exempelvis att du blir piggare under dagen, du blir gladare och lyckligare, tillsammans med en rad av andra positiva fördelar.

Du får minskad risk för vissa sjukdomar

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett stort problem i dagens samhälle, något som kan motverkas med hjälp av regelbunden träning. Dessa sjukdomar är starkt kopplade till stillasittande och avsaknad av träning, vilket är en av de största anledningarna till varför regelbunden träning är så viktigt.

Träning bidrar även till minskad risk för ett flertal andra sjukdomar, exempelvis vissa cancersjukdomar och mer.

Du blir på bättre humör

Hur känner du dig efter ett bra träningspass? Sprudlande av energi och på ett bra humör? Vi också! Efter att bra träningspass känns det som att man går på moln, vilket inte är särskilt konstigt eftersom att kroppen frigör endorfiner i mängder under träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *