Bloggflöde

Amningskliniken

Hej bästa läsare <3
Igår hade jag mitt första inbokade besök på amningskliniken på bästa Mama Mia på Karlavägen här i Stockholm. Jag bokade tiden i ren frustration häromdagen då Leonard vägrade ta bröstet. Vi har haft det ganska kämpigt med amningen av flera anledningar. Dels beror det på att han kom till via ett kejsarsnitt, men också för att han fick ligga på neo första dygnet. Det blev liksom inte naturligt för honom att ta bröstet sen när han “kom tillbaka”. Sedan har även barnläkaren konstaterat att Leonard har en hjärtformad tunga och ett kortare tungband, vilket också kan försvåra amningen enormt. Detta ska dock åtgärdas nästa vecka då hans tungband ska klippas (gör ont i mig).
Det finns alltså fler anledningar till att vi haft det kämpigt med amningen. Vissa dagar har det gått superbra och jag har ammat honom länge, flera gånger om dagen. Men vissa dagar har det varit svårare.
Jag är så glad över att man kan få råd, tips och feedback på amningskliniken och det var exakt det jag fick. Jag är även glad över att Livia kunde följa med och snappa upp tipsen. Jag är nämligen inte vid mitt sinnesfullabruk då mitt minne är värre än en guldfisks. Jag har aldrig tidigare varit så här disträ, glömsk och förvirrad. För visst är det detta som kallas för amningshjärna?

Efter besöket blev det en promenad följt av fika och shopping. Jag ville unna mig något fint, men varken Jackie, eller Lindex lockade med något. Det enda jag kom hem med var två stycken amningsbhar… Typiskt!

På konditori Thélins beundrade tre damer vår son. De tyckte han var så söt och frågade om de fick ta ett foto på honom. Så otroligt goa människor.

Sekunden innan jag välte ut hela koppen med kaffe. Som tur var bara på mig själv.  Jag är ute efter en (ny)  Busnel-kofta, en varm mössa, en kamelfärgad kappa och kanske en halsduk. Förhoppningen var att Jackie skulle erbjuda något av det, men tyvärr inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *