Arbeta hemifrån medan du tar hand om din lilla

Om du arbetar hemifrån kanske du undrar hur du kan underhålla dina barn samtidigt som du är produktiv.

Det är möjligt att arbeta hemifrån medan du tar hand om dina små, men du kanske tycker att det är bra att skapa en rutin och planera några aktiviteter runt huset så att du har idéer till hands. Att ta hand om ett barn (eller flera) under 36 månader innebär också att du kommer att göra det mesta av arbetet på korta pauser, så du måste organisera dig med det i åtanke.

För att hjälpa dig att balansera ditt ansvar har vi sammanställt några bra tips för att arbeta hemifrån samtidigt som du tar hand om dina små. Kanske känner du dig överväldigad, men du kommer att klara det och efter så mycket arbete finns det inget bättre än att koppla av medan du tsar på 22Bet!

Här är några tips för att arbeta hemifrån med barn under 3 år

Jobba medan barnen sover. Dra nytta av barns tupplurar för att ta itu med de mest akuta uppgifterna. Om dina barn har ett någorlunda förutsägbart sömnschema kan du använda den här tiden till att ringa viktiga telefonsamtal eller fokusera intensivt på ett projekt. Att arbeta innan de vaknar eller när de går och lägger sig är också en bra idé, särskilt när ditt jobb tillåter den här typen av flexibilitet.

Dela på lasten. Om både du och din partner är hemma kan ni turas om att en av er matar eller leker med barnen medan den andra fokuserar på jobbet. Genom att etablera ”skift” kan båda utföra sitt arbete medan den andre tar hand om barnen

Organisera din dag eller vecka på bästa möjliga sätt. Schemalägg när du ska vakna och vad du ska göra varje dag. Att ha en plan och att göra-lista hjälper dig att fokusera på de mest kritiska sakerna när du befinner dig i distrahendi situation.

Arbeta medan du ammar eller pumpar ut mjölk. Om du pumpar ut din mjölk kanske du vill använda en pump som lämnar händerna fria så att du kan fortsätta arbeta eller prata i ett samtal. Om du ammar ditt barn kan du ta emot samtal eller läsa rapporter som vanligt.

Klä upp dig till jobbet. Det kan vara bra att klä sig i proffskläder så att du känner dig ”på jobbet” under arbetstid, och lämnar vardagskläder till andra tider på dygnet. Detta hjälper också till att bättre dela upp dagen och kan hjälpa din psykologiska sida både på jobbet och i vilan. Däremot kan du ta vara på möjligheten att arbeta i mer bekväma kläder, som en sweatshirt eller t-shirt.

Jobba medan den lilla leker. Du kanske kan få lite arbete gjort medan din lilla är upptagen med att leka. Om möjligt, försök att utföra arbetsuppgifter som kan avbrytas medan din lilla är vaken, eftersom han sannolikt vill ha din uppmärksamhet så småningom.

Nyttja dina helger. Du kanske till exempel vill laga mat för att få mellanmål och måltider redo för veckan som kommer. Ett annat bra val för helgen är att undersöka några aktiviteter som kan göras inomhus, så att din lilla inte blir uttråkad mitt i veckan.

Ta bort andra distraktioner. Du har redan mycket att ta hand om med din lilla. Ta om möjligt bort andra saker som gör att du ”slösar bort din tid”, som till exempel sociala medier. Det finns några appar du kan använda för att blockera åtkomst till sociala medier under arbetstid till exempel. Det kan också vara bra att schemalägga en halvtimme om dagen för att städa så att du inte känner för att stanna hela tiden för att lägga undan saker.

Var realistisk. Du kan behöva vara mer flexibel i hur du arbetar och använda mer kreativitet för att optimera de timmar som står till ditt förfogande. Skyll inte på dig själv om du inte kan göra allt perfekt – ingen kan! Ett mer rimligt mål för föräldrar som jobbar hemifrån är att vara effektiva och produktiva, vilket är något du kan uppnå genom att prova några av tipsen i den här artikeln.

Ta tid för dig

Det är naturligt att bli irriterad när du jobbar hemifrån under en längre period och samtidigt tar hand om din lilla bebis. Om möjligt, medan barnen sover, ta dig tid att göra något du tycker om, som att titta på en serie, ta ett avkopplande bad eller göra lite fysisk aktivitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *