Den som inte vet, kan heller inte förstå

Black week närmar sig med stormsteg och det är vår (alla kreatörers) mest hektiska tid. Jag har haft SÅ mycket jobb under de senaste veckorna och har fortfarande. Det är liksom svårt att få ihop allt eftersom jag är med min miniälskling 100% av tiden. Livia har ställt upp så gott hon kan när hon haft tid själv. Idag på förmiddagen åkte hon och Pelle iväg till mina svärföräldrar så att jag kunde få jobba i lugn och ro. Uppskattar det så mycket. Sagt och gjort. Nu känner jag mig lite lugnare för nu har jag betat av mycket.

Jag får ofta kommentarer som att jag har ett ”glidar jobb” och att det är väl bara att ”lägga upp en bild” så är jag klar. Jag tror inte och kräver inte att dem som inte har detta yrke förstår.. Bakom varje samarbete finns en lång mail konversation med överenskommelser, en brief att följa, riktlinjer, taggar, rätt länkar, utkast och givetvis fotografering / rörligt material att skapa. Det är MYCKET. Bara det att fixa i ordning sig och ha en ”bra fotodag” eller få tillfälle att faktiskt kunna fota är jobb bara det. I alla fall för mig där tiden är knapp. Jag har så fina vänner som hjälper till och vi kan också hjälpa varandra i och med att några av dem arbetar i samma bransch. Det jag vill säga med detta är att mitt jobb också är ett jobb likt ditt. Jag måste leverera för att kunna få min ”lön”. Kommentarer som att jag är överbetald och att jag tjänar för mycket för lite jobb är bara skitsnack. Jag är värd varenda krona av min lön. Precis som du är.

Nej, nu ska jag inte vara bitter. Så fort jag är klar med dagens jobb ska jag skicka iväg utkasten till företagen. Sedan ska jag gå och handla lördags-gottis.
Ta hand om er. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *